5+1 γλυκές και γιορτινές αρμονίες από τη Μαρία Νέτσικα, χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο και ιδρυτή της εταιρείας Wine Plus!

MARIA-NETSIKA

Ο πιο γλυκός τρόπος για να χαιρετίσουμε τον παλιό τον χρόνο και να ξεκινήσουμε τον καινούριο είναι με μια μπουκιά βασιλόπιτας, ένα μελομακάρονο, ένα κομμάτι μπακλαβά, μια κουταλιά σοκολάτας… Ως κλασικά θύματα των απολαύσεων θα ολοκληρώσουμε την αμαρτία με μια γουλιά κρασιού, brandy, φίνου αποστάγματος. Στου παράδεισου τις πόρτες θα μας πάει…

krasi-gluko_ANOIGMA-(2)

Οι προτάσεις μας
*Συνδυάστε τη βασιλόπιτα με ένα αφρώδες Μοσχοφίλερο ή Μοσχάτο. Αν επιμένετε, γλυκό Μοσχάτο.

*Συνοδεύστε τα μελομακάρονα με ένα κρασί από την ποικιλία Gewürztraminer.

*Ο μπακλαβάς, οι δίπλες και το σαραγλί κάνουν καλή παρέα με ένα αφρώδες και ημίξηρο κρασί από Μοσχάτο.

*Οι κουραμπιέδες βουτύρου θα αναζητήσουν δίπλα τους ένα αφρώδες Μοσχοφίλερο ή Μοσχάτο.

krasi-glyka

*Ο χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός θα κάνει όμορφο «γάμο» με μια Μαυροδάφνη. Εναλλακτικά, θα ταιριάξει και ένα Tawny port.

*Η πάβλοβα θα συνδυαστεί με ένα γλυκό κρασί Μοσχάτο.