Στην αγαπημένη του Ελιά, τον τόπο ο οποίος αποτέλεσε την μόνιμη κατοικία του τα τελευταία 25 και πλέον χρόνια, θα αναπαύετε πλέον ο Ευγένιος Γκέραρντ.  Ο Ολλανδός τεχνικός που συνέδεσε το όνομα του με τις κορυφαίες στιγμές του ΟΦΗ, πέρασε πλέον στην ιστορία…

Συγγενείς, φίλοι, φίλαθλοι, πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής

αυτοδιοίκης  βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο αυτής της σπουδαίας ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Του ανθρώπου που με το ήθος, την εργατικότητα, την οδυξέρκεια του πρόσφερε πολλά στο κρητικό και ελληνικό ποδόσφαιρο.Με δάκρυα στα μάτια από χθες και σήμερα νωρίς το πρωί, ήταν όλοι εκεί. Αρχικά στο σπίτι του στην Ελιά και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα… Ο πόνος βουβός και βαρύς, με τις αναμνήσεις να ξυπνούν στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις για τον άνθρωπο Ευγένιο Γκέραρντ.

Τη σωρό μετέφεραν  από το σπίτι του Ολλανδού τεχνικού στον Ιερό Ναό, ο Ηλίας Πουρσανίδης που είχε την έμπνευση του σπουδαίου φιλικού που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στο «Γεντί Κουλέ», ο Μανώλης Πατεμτζής και τα παιδιά της συζύγου του Κατερίνας, ο Μηνάς με το Μάνο Παπαδάκη.

Μεταξύ αυτών που έφτασαν από νωρίς στο σπίτι του και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα που είχε επισκεφτεί τον Ολλανδό και πρόσφατα όταν είχε παραβρεθεί στο camp «Gerards- Papadakis».

Όλα τα «παιδιά και οι φίλοι» του είναι εκεί. Ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Γιάννης Σαμαράς, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Νίκκι Παπαβασιλείου, ο Νίκος Νιόπλιας, ο Νίκος Μαχλάς, ο Γιώργος Βλαστός, ο Μύρως Σηφάκης, ο Μίλτος Ανδρεανίδης, Παύλος Αδάμος, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης και πόσοι άλλοι και βέβαια εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς ποδοσφαιριστών… Στενοί του συνεργάτες κατά την 15ετή παρουσία του στον ΟΦΗ. Στην εξόδιο ακουθία βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και πολλοί φορείς…

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν οι φίλοι του Ολλανδού τεχνικού για το πρόσωπο του στο βιβλίο συλλυπητηρίων …

Καλό ταξίδι Μίστερ!

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου, Μαρία Αγαπάκη

ΦωτογραφίεςΝίκος Χαλκιαδάκης

neakriti.gr

ΠΗΓΗ