Με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο Σπύρος Τσάκαλος τη δύσκολη καθημερινότητα μετά το ατύ- χημα που είχε κατά τη μεταφορά αντικειμένων από το Δικαστικό Μέγαρο στην Ξερόλακα. Παρ’ όλα αυτά, οι υγειονομικές ανάγκες που προέκυψαν μετά το ατύχημα γίνονται επιτακτικότερες, καθώς το ασφαλιστικό ταμείο του καλύπτει ελάχιστα έξοδα, για ένα συμβάν που δεν έφερε προσωπική ευθύνη… Η «Π» συνάντησε τον Σπ. Τσάκαλο στο περιθώριο της χθεσινής συγκέντρωσης με αφορμή τη δίκη του Κώστα Πελετίδη (σ.σ. άλλο ρεπορτάζ στη σελίδα 4).

Ο ίδιος επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο εκδόθηκε το πόρισμα των αστυνομικών αρχών και αναφέρει ότι η έκρηξη που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του σε ένα από τα άνω άκρα του, οφείλεται σε χειροβομβίδα αμερικάνικου τύπου που χρησιμοποιεί το πολεμικό ναυτικό. Το σωματείο εργαζομένων καθαριότητας, οι συνάδελφοί του και ο Δήμος βοηθούν όπως και όσο μπορούν, αλλά η βοήθειά τους δεν επαρκεί για να καλύψει τα απαιτούμενα κόστη. Μια εικόνα της κατάστασης μας έδωσε ο Σπ. Τσάκαλος. Η διαδικασία για την προσαρμογή πρόσθετου μέλους κυμαίνεται από 22-50 χιλιάδες ευρώ. Με βάση το προσδόκιμο ζωής ενημερώθηκε ότι απαιτείται αλλαγή-συντήρηση του πρόσθετου μέλους κάθε πενταετία, για το οποίο απαιτείται ποσό από 15-30 χιλιάδες ευρώ. Όμως η καθημερινότητα δεν μπορεί να αναμένει δικαστή- ρια και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο Σπ. Τσάκαλος θα πρέπει να ξεκινήσει την προσαρμογή του πρόσθετου μέλους, ώστε να το συνηθίσει, και χρειάζονται περίπου 20 χιλιάδες ευρώ γι’ αυτό τον σκοπό. Το ταμείο του καλύπτει ανάγκες που προ- έκυψαν στο πρώτο διάστημα μετά το ατύχημα και μέχρι του ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ. Είναι βέβαιο όμως ότι θα ακολουθήσουν αρκετές οικονομικές υποχρεώσεις, τόσο για την αποκατάσταση του σωματικού μέλους του όσο και για τις νομικές ενέργειες που θα απαιτηθούν. Όλα αυτά είναι όμως θέμα- τα που θα μελετήσει και θα αποφασίσει σε συνεργασία με τον δικηγόρο του.