Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:25′
Έτοιμο σε:45′
Ανδρέας Λαγός
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 3-4 φέτες ψωμί
  • 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι μπίρα ΕΖΑ Fine Lager
  • 300γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε 8-10 μπαστούνια, περίπου στο μέγεθος ενός δαχτύλου
  • 16 φέτες μπέικον
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6-8 καλαμάκια για σουβλάκι

Διαδικασία

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και το στίβετε καλά. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το αβγό, το ψωμί, το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, τη μπίρα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Περνάτε ένα καλαμάκι σε κάθε μπαστούνι τυριού και στη συνέχεια το καλύπτετε με το μίγμα του κιμά και το κάνετε ένα ομοιόμορφο οβάλ μπιφτέκι.

Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι σουβλάκι με 1-2 φέτες μπέικον και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια.

ΠΗΓΗ