ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ «Προσπάθησαν να µε εµπλέξουν σε µια βρωµερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, µε στηµένους ανώνυµους µάρτυρες, µε δικογραφία γεµάτη λάθη, που καταρρέει. Εγώ απαντώ στη συ- κοφαντία µηνύοντας τους συ- κοφάντες. Θα τους πάω µέχρι τέλους!» σηµειώνει σε παρέµβασή του στην εφηµερίδα “Τα Νέα” ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς που προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Η σηµερινή Βουλή δεν θα τον παραπέµψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόµενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε… ο κόσµος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους. Όσοι επιθυµούν “φυγή προς τα µπρος” για τη χώρα, µε µεταρρυθµίσεις, δεν πρόκειται να συµβιβαστούν µε το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας».

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Από την πλευρά του ο Ευ- άγγελος Βενιζέλος στην ίδια εφηµερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προκαλεί θεσµική κρίση και σηµειώνει:

«Το λαθρεµπόριο λάσπης δε θα περάσει, οι κουκούλες θα βγουν (…) Οι µαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονοµικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άµεσα ή έµµεσα τη Νοβάρτις. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκοµίσει στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι µάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τι πράγµα µιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανοµής αρµοδιοτή- των στα υπουργεία».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Για «στηµένη σκευωρία µε συ- γκεκριµένη πολιτική στόχευση» κάνει λόγο και ο ∆ιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σηµειώ- νοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια, υπενθυµίζοντας χαρακτηριστικά «τις επιθέσεις το πρώτο εξάµηνο του 2015, τις επι- θέσεις στη σύζυγό του και στον ίδιο προσωπικά. «∆εν πτοούµαι από τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά µου ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως πρέπει. Νιώθω όµως ντροπή και αηδία για τις µεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό» επισηµαίνει στα «Νέα» ο Γιάννης Στουρνάρας.

Α∆ΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑ∆ΗΣ

Ηθικό αυτουργό της υπόθεσης Νοβάρτις χαρακτήρισε σήµερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Ν∆ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως έχει «βάσιµες υπόνοιες» ότι αυτός οργάνωσε όλη αυτή τη σκευωρία. Χαρακτήρισε παράλληλα ανεπίτρεπτο το αίτηµα που διατύπωσε η εισαγγελέας διαφθοράς. «Η κυρία Τουλουπάκη έχει στείλει χαρτί στο FBI αίτηµα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωµα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε. Ερωτηθείς για το πώς θα συνεχιστεί η αντίδρασή του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρµακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα πέφτουν κάτω και θα κλαίνε» τόνισε. Εν τω µεταξύ χθες πραγµατοποιήθηκε έρευνα µε εισαγγελική εντολή, από την Αστυνοµία, στο σπίτι στενής συνεργάτιδας του Αδωνι Γεωργιάδη. Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, η συγκεκριµένη έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται απο την οικονοµική εισαγγελία και την εισαγγελέα διαφθοράς, για την υπόθεση της Νοβάρτις.

ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡ∆ΟΣ

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος σηµειώνει στα «Νέα»: «Η κακόγουστη και κακοστηµένη παράσταση έλαβε τέλος. Την αυλαία την έριξε η δηµοσιοποίηση του περιεχοµένου της δικογραφίας. Κι από εδώ και πέρα αρχίζει η αντίστροφη πορεία. Τώρα οι συµµορίτες θα πληρώσουν ακριβά (…) «άπλετο φως θα χυθεί και θα αποδοθούν οι ευ- θύνες σ’ αυτούς που επιχείρησαν να θέσουν την αντιπολίτευση εκτός του πολιτικού και εντός του ποινικού πεδίου. Ευθύνες ποινικές, αστικές, πειθαρχικές, πολιτικές. Η πολιτική αλητεία κατ’ αποµίµηση, του κοµπανιέρο Μαδού- ρο θα καταλάβει πως η άνοµη επίθεση στην τιµή και την υπόληψη των πολιτικών της αντιπάλων θα συντριβεί. Συντρίβεται ήδη».