Έχετε ακούσει ξανά για τα φύλλα pandan, γνωστά στα ελληνικά και ως πάνδανο; Όχι; Ετοιμαστείτε λοιπόν να τα γνωρίσετε από την καλή και την ανάποδη, αφού όπως διαβεβαιώνει και η διάσημη Βρετανή μαγείρισσα Nigella Lawson, πρόκειται για το food trend που στο εξής θα μονοπωλήσει τα πιάτα και τις Insta-photos μας!

pandanos 2

Το έχουμε καταλάβει πια, οι Millennials λατρεύουν τις υγιεινές διατροφικές επιλογές αλλά και τα έντονα χρώματα, όπως το πράσινο.
Δες για παράδειγμα πόσα smoothies, ροφήματα, γλυκά και φαγητά με έντονο πράσινο χρώμα χάρη στο αβοκάντο ή το matcha tea, ανεβάζουν καθημερινά στους λογαριασμούς τους στο Instagram. Αλλά επειδή το πολύ το αβοκάντο το βαριούνται ακόμη και οι πιο φανατικοί, ένα νέο ασυνήθιστο τρόφιμο έχει τραβήξει την προσοχή τους, τα φύλλα pandan.

Το τροπικό φυτό πάνδανος χρησιμοποιείται κυρίως στις κουζίνες των χωρών της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και στις ΗΠΑ, όπου το συναντάμε σε κέικ, κρέμες, βάφλες, brownies, lattes, τσάι ακόμη και σε αλμυρές συνταγές με κύριο χαρακτηριστικό όλων το πράσινο χρώμα που αποκτούν χάρη στην προσθήκη των φύλλων pandan.
“Πιστεύω ότι θα είναι το νέο matcha tea” έχει δηλώσει η Nigella Lawson και δεν αποκλείεται σύντομα να το δούμε και σε δικά μας εστιατόρια που θέλουν να κρατούν ικανοποιημένους τους απαιτητικούς foodies που αναζητούν συνεχώς νέες γεύσεις. Εν αναμονή λοιπόν!