Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιεκτικότητα της ντομάτας σε πολυφαινόλες και ειδικά σε φλαβόνες και φλαβανόνες.
Η ντομάτα περιέχει τη θαυμάσια αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο, η οποία εμφανίζει ισχυρότατη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
Από όλα τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο είναι το αποτελεσματικότερο στην εξουδετέρωση της καταστρεπτικής μονήρους ελεύθερης ρίζας οξυγόνου. Είναι η φυτοχημική ουσία που προσδίδει στις ντομάτες το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr