Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιεκτικότητα της ντομάτας σε πολυφαινόλες και ειδικά σε φλαβόνες και φλαβανόνες.

Η ντομάτα περιέχει τη θαυμάσια αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο, η οποία εμφανίζει ισχυρότατη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

Από όλα τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο είναι το αποτελεσματικότερο στην εξουδετέρωση της καταστρεπτικής μονήρους ελεύθερης ρίζας οξυγόνου. Είναι η φυτοχημική ουσία που προσδίδει στις ντομάτες το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Read more: http://www.onmed.gr/diatrofi/story/364135/deite-pos-tha-enisxysete-tin-antikarkiniki-drasi-tis-ntomatas#ixzz57S7Zj94T