Μερίδες:για 30 περίπου κροκέτες
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:30′
Έτοιμο σε:45′
Ελένη Ψυχούλη
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

  • 300 γρ. βρασμένο γλυκό ή ξινό τραχανά
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τον τραχανά με αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του εντελώς. Τον αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη δεν βγει αρκετά σφιχτή, προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αφήνετε μισή ώρα το μίγμα στο ψυγείο.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε με ένα ντιπ από πελτέ ντομάτας και μια πράσινη σαλάτα.

Tips

Το μυστικό σε αυτά τα κεφτεδάκια είναι να μην τσιγκουνευτείτε τα μυρωδικά.

Για το ντιπ, ανακατεύετε 3 κουτ. σούπας πελτέ με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό και 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα.

Προαιρετικά μπορείτε να βράσετε τον τραχανά μέσα σε ζωμό κότας ή λαχανικών

 

ΠΗΓΗ