Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ εμβολισμού του ιταλικού γεωτρύπανου από τουρκικό πολεμικό, αποκαλύπτει την επικινδυνότητα του σουλτάνου, ο οποίος φιλοδοξεί να μετατρέψει την Τουρκία σε Βόρεια Κορέα.

ΔΕΝ εξηγείται διαφορετικά το θράσος που επιδείκνυε όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει πάρει κανένα πρακτικό μέτρο για να σταματήσει την προκλητικότητα της Άγκυρας.

ΟΤΑΝ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προστατέψει ένα κράτος – μέλος της, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Κύπρος, αλλά ούτε τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές που διενεργούν γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα ευρωπαϊκής χώρα τους, κάτι δεν πάει καλά.

ΜΠΟΡΕΙ ο σουλτάνος να παριστάνει το λύκο και να απειλεί, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί απέναντί του έχει να κάνει με πρόβατα.

ΤΟΣΟ οι Αμερικανοί όσο και οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν στην Συρία και το Αιγαίο.

ΟΙ πρακτικές του Ερντογάν προσβάλουν κάθε έννοια νομιμότητας και θα έπρεπε να είχαν κινητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και βεβαίως τους Αμερικανούς.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή είναι ακόμα ρευστά και γι΄ αυτό ο σουλτάνος έχει ακόμα ευχέρεια κινήσεων.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ των τουρκικών προκλήσεων έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας με έντονο τρόπο στην Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με κατηγορηματικό τρόπο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να μην προστατεύει τα σύνορά της.

ΓΙΑΤΙ τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, μόνο που οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προσπαθούν να το ξεχάσουν και το χειρότερο πάνε να ντιλάρουν με τον Ερντογάν για να πουλήσουν στην Τουρκία τεθωρακισμένα και άλλα οπλικά συστήματα.

ΤΟ παιχνίδι με τους Τούρκους είναι περίπλοκο και επικίνδυνο. Γι΄ αυτό ο Αλέξης κινείται με προσεκτικά βήματα και με μοναδικό γνώμονα να διασφαλίσει την ειρήνη στην Μεσόγειο.

 

ΠΗΓΗ