ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ των επίορκων πολιτικών που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της NOVARTIS στην εναγώνια προσπάθειά του να διασωθεί και να γλιτώσει τις ποινικές ευθύνες, ρίχνει λάσπη προς κάθε κατεύθυνση, φτάνοντας σε σημείο να διαρρέει αθλιότητες σε βάρος της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ λαμόγια αφού άρπαξαν τις μίζες από τις ξένες πολυεθνικές εκτοξεύοντας τη φαρμακευτική δαπάνη στα έξι δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τώρα ζητάνε και τα ρέστα.

ΣΤΗΝ κατεύθυνση αυτή εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί όπως επισημαίνουν με την πολιτική της ευνοεί την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία φαρμάκων, την οποία βέβαια οι ίδιοι και η τρόικα επιχείρησαν να αφανίσουν.

ΑΚΟΜΑ και τώρα που έχει βουίξει ο κόσμος για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της NOVARTIS και οι Αμερικανοί δεν προλαβαίνουν να ελέγχουν τα έγγραφα, τις κασέτες και το υπόλοιπο καυτό υλικό, κάποιοι έχουν το θράσος να ρίχνουν λάσπη και το κυριότερο να στρέφονται κατά της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και είναι ο μοναδικός βιομηχανικός κλάδος που άντεξε τη λαίλαπα των μνημονίων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει τους ντόπιους βιομηχάνους φαρμάκων.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ θα έπρεπε να την εγκαλούν τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος που είναι βουτηγμένα στη μίζα και όχι να επιχειρούν αντιπερισπασμό με σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

ΑΚΟΜΑ και η υπερδύναμη που λέγεται ΗΠΑ κυνηγάει τα σκάνδαλα των ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιρειών για να ενισχύσει τις δικές της φαρμακευτικές βιομηχανίες.

ΕΝΩ εμείς πυροβολούμε αδιακρίτως ό,τι είναι ελληνικό, γιατί έχουμε το σύνδρομο της αυτοκαταστροφής.

ΟΙ υπηρέτες των μνημονίων, μαθημένοι στη μίζα και τη ρεμούλα, δεν θέλουν εγχώρια βιομηχανία, γιατί βολεύονται με τη NOVARTIS η οποία κάνει μια χαρά τη δουλειά της με τις βαλίτσες και τους φακέλους.

ΔΕΝ λένε να βάλουν μυαλό ακόμα και τώρα που είναι με το ένα πόδι στον Κορυδαλλό.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ η απάντηση τόσο της κυβέρνησης, όσο και των Ελλήνων βιομηχάνων στη σπέκουλα των μιζαδόρων θα πρέπει να είναι σκληρή και αποστομωτική.

 

ΠΗΓΗ