Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για έναν υγιεί οργανισμό με ενέργεια και όρεξη για δραστηριότητες. Μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε την υγεία σας διατηρώντας μια ισορροπημένη διατροφή. Θα πρέπει να τρώτε τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα δηλαδή φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά προϊόντα και αλλά και διάφορα συμπληρώματα διατροφής που θα ενισχύσουν τα συστατικά που προσλαμβάνετε από τις τροφές.

Διαδρομή προς τη βελτίωση της υγείας σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, μπορείτε όμως να επικεντρωθείτε σε μικρές αλλαγές. Η αλλαγή αυτή στη διατροφή σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν έχετε ασθένειες που μπορεί να επιδεινωθούν από τις τροφές που τρώτε ή πίνετε. Για παράδειγμα προσπαθήστε να μαγειρεύεται πιο συχνά στο σπίτι και να αποφεύγετε να καταναλώνετε έτοιμες τροφές. Εξοπλιστείτε αναλόγως και φροντίστε η ηλεκτρική σας κουζίνα να δουλεύει σωστά αλλιώς καλέστε κάποιον ειδικό για επισκευή ηλεκτρικής κουζίνας για να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη και να έχετε όρεξη να μαγειρεύετε στο σπίτι.

● Καταναλώστε 4-5 φλιτζάνια φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο παίρνετε αρκετό ασβέστιο.

● Καταναλώστε δημητριακά ολικής άλεσης, υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

● Καταγράψτε καθημερινά τι τρώτε και τι πίνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τη καταναλώνετε και αν χρειάζεστε βελτίωση στις τροφές που τρώτε.

Σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την μείωση των λιπών στην καθημερινή τους διατροφή. Εάν καταναλώνετε πολλά λιπαρά, μειώστε τα και αλλάξτε τις συνήθειες σας. Τα ανθυγιεινά λίπη περιλαμβάνονται σε τροφές όπως: το σκούρο κρέας στο κοτόπουλο, το χοιρινό και το αρνί, τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (πλήρες γάλα, βούτυρο, τυριά).

Τρόποι για να μειώσετε τα ανθυγιεινά λίπη περιλαμβάνουν:

● Αντί να τηγανίζετε το κρέας, ψήστε το στο φούρνο ή στον ατμό. Αφαιρέστε το δέρμα πριν μαγειρέψετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Προσπαθ’ηστε να τρώτε ψάρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

● Μειώστε οποιοδήποτε επιπλέον λίπος. Αυτό περιλαμβάνει το βούτυρο με ψωμί, τηγανητές πατάτες και σάλτσες.

● Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά με τα γεύματά σας ή ως σνακ.

● Προτιμήστε ποτά μηδενικής ή χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως νερό ή τσάι.

 

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση είναι ωφέλιμα για την υγεία σας. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας. Μπορείτε να κάνετε μερικές από τις παραπάνω αλλαγές στη διατροφή σας και όχι όλες μαζί, προσπαθήστε δηλαδή να ορίσετε ρεαλιστικούς στόχους και τα αποτελέσματα θα σας παρακινήσουν να υιοθετήσετε τον υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Αγγελική Μπάμπε

Πηγή: http://www.thebest.gr