Αφορμή αποτέλεσε φυσικά το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα.

Πολλοί Εβρίτες, κυρίως από την πόλη της Ορεστιάδας, πήραν μέρος στο διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε από την ιστοσελίδα Evros-news, κάνοντας εμπάργκο όλες τις τελευταίες μέρες στην αγορά της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση-κάλεσμα του τοπικού σάιτ, «δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Τούρκοι κρατούν παράνομα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, δίπλα οι Εβρίτες να πηγαίνουν για ψώνια στο Mall Erasta ή για διασκέδαση».

Πράγματι, μαρτυρίες θέλουν την κίνηση στην τουρκική πόλη ,που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα, να…ερημώνεται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τους Έλληνες από τον Έβρο στην πλειοψηφία τους να κάνουν γνωστή στους Τούρκους την αγανάκτησή τους για την σύλληψη και κράτηση των Ελλήνων στρατιωτών.

Στο τελωνείο των Καστανεών προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που συνελήφθησαν οι δύο στρατιωτικοί, η κίνηση από τους Έλληνες ήταν τουλάχιστον ανεμική, σε σύγκριση με άλλα Σαββατοκύριακα.

Το γεγονός μάλιστα πως οι δύο συλληφθέντες, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής, ήταν γνωστοί στην Ορεστιάδα, έκανε όλο και περισσότερους να πουν “ναι” σε ένα εμπάργκο που δεν έγινε γνωστό από τα μεγάλα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ