Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής ξύπνησε από τα χαράματα και κατευθύνθηκε στην κοντινότερη στάση.

Πήρε το λεωφορείο και πήγε στη δουλειά του χωρίς συνοδεία ασφαλείας κρατικών αυτοκινήτων και τροχονόμων για να του ανοίγουν το δρόμο.

Αντίθετα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, ο κάθε φούφουτος διαθέτει κρατικό αυτοκίνητο, μια στρατιά από αστυνομικούς, συμβούλους, Γραμματείς και Φαρισαίους.

Βουλευτές που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους διαθέτουν προσωπική ασφάλεια, κρατικό αυτοκίνητο, μετακλητούς υπαλλήλους και άλλα πολλά προνόμια, εξοργίζοντας την κοινωνία που ζει για μια οκταετία τον εφιάλτη των μνημονίων.

Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε βλαχοδήμαρχο, κάθε περιφερειάρχη με διοικητές ανύπαρκτων κρατικών οργανισμών με στελέχη κομμάτων και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιόρισε όσο μπορούσε τις σπατάλες των διαφόρων αξιωματούχων, των βουλευτών, των δημάρχων, των περιφερειαρχών και των κάθε λογής διοικητών οργανισμών.

Παρά ταύτα η πολιτική νομενκλατούρα εξακολουθεί να προκαλεί.

Οι αμοιβές των βουλευτών κυμαίνονται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, ενώ πολιτικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που φέσωσαν με 450 εκατομμύρια ευρώ τις τράπεζες και κατ΄ επέκταση το ελληνικό δημόσιο, εξακολουθούν να επιδοτούνται από τον κρατικό κορβανά.

Το ίδιο ισχύει και για ένα σύστημα ΜΚΟ που είχε στηθεί από τον περιβόητο Γιωργάκη Παπανδρέου.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η φτώχεια και η ανεργία τσακίζουν τους νέους με πτυχία και μεταπτυχιακά, η κυβέρνηση θα πρέπει να τολμήσει να σαρώσει όλα τα προνόμια.

Οι εθνοπατέρες μπορούν να πηγαίνουν στη Βουλή με το λεωφορείο, όπως ο Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής και αν δεν τους αρέσει να αγοράσουν αυτοκίνητο με δικά τους λεφτά.

ΠΗΓΗ