Με εμπιστευτικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τροποποιεί τις διατάξεις για τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας. Συγκεκριμένα μέχρι τώρα ίσχυε ότι ο αιτών έκδοση ταυτότητα στις φωτογραφίες που προσκόμιζε απαγορευόταν να φέρει κάλυμμα κεφαλής. Μέχρι τώρα όμως γιατί τώρα επιτρέπεται για θρησκευτικούς λόγους επιτρέπεται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής αρκεί από το πηγούνι έως το μέτωπο και από την μία ένωση του αυτιού έως την άλλη να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Τόσα χρόνια προπαγάνδιζαν ότι δήθεν για ανθρώπινες, δημοκρατικές και ότι άλλες θέλετε ελευθερίες, δεν πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Μας έλεγαν, επίσης, ότι είναι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το πέτυχαν.

Όταν όμως ένας υπάλληλος μίας υπηρεσίας σε μία συναλλαγή ή ένας αστυνομικός σε έναν έλεγχο ρουτίνας, έστω δει την φωτογραφία του ατόμου, γυναίκας προφανώς με κάλυμμα κεφαλής, μαντίλα, δεν θα καταλάβει ότι είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος; Εκεί δεν παραβιάζεται η ελευθερία; Εάν στο μέλλον και κάποιες άλλες θρησκευτικές ομάδες ζητήσουν να φέρουν στην φωτογραφία της ταυτότητος κάτι χαρακτηριστικό του θρησκεύματός τους, οι Σιχ για παράδειγμα, δεν θα παραβιάζονται οι ατομικές ελευθερίες;
Είναι πασιφανές ότι αυτοί που ήθελαν να αφαιρέσουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, σημειωτέον δεν το αφαίρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν σκοπό να μην φαίνεται το Χριστιανός Ορθόδοξος ή και το Χριστιανός άλλων δογμάτων. Τους ενοχλούσε που η Ελλάδα ήταν κατά 95% περίπου Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα.
Δεν ήταν στόχος τους τα «ανθρώπινα δικαιώματα» ήταν η Ορθοδοξία και αυτό το αποδεικνύουν με όλες τους τις πράξεις συνεχώς.

ΠΗΓΗ