«Άρωμα» προεκλογικό έχουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Γιατί; Μα επειδή ο αριθμός των εισακτέων σε πολλές δημοφιλείς σχολές εκτοξεύτηκε στα ύψη!!!

Συνολικά, ο αριθμός των εισακτέων φέτος έφτασε στους 74.692! Τουτέστιν, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκανε δώρο επιπλέον 3.966 θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας.

Κατά αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να ελπίζει σε ψήφους από οικογένειες, οι οποίες θα δουν τα παιδιά τους να «συγκεντρώνονται« στις πιο… δημοφιλείς Σχολές της χώρας, αλλά και από τους ίδιους τους επίδοξους φοιτητές και… ψηφοφόρους.

Λέτε η κυβέρνηση, εκτός από τους διορισμούς στο Δημόσιο, να βρήκε άλλον έναν τρόπο συλλογής ψήφων, τους οποίους χρειάζεται, πάσει θυσία, προκειμένου να ανεβάσει τα πεσμένα ποσοστά της, λόγω της πολιτικής των υπέρογκων φόρων και όλων αυτών που συμβαίνουν σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα;

Μπόνους για τους φοιτητές θεωρείται επίσης η διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων η οποία θα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων. Ακόμη, η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων αναμένεται να οδηγήσει και σε επίσπευση της ανακοίνωσης των βαθμών που πέρυσι έγινε στις 29 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως οι Πανελλαδικές φέτος θα ξεκινήσουν για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στις 8 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου. Αντίστοιχα, οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου.

Όλες αυτές οι κυβερνητικές διευκολύνσεις σίγουρα θα φέρουν χαμόγελα στα χείλη των επίδοξων φοιτητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα όμως η Ελληνική Παιδεία υποβαθμίζεται και αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο της όποιας επιλογής, σε περίοδο εκλογών.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ