ΜΕΣΑ στον Μάιο θα αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

ΜΕ την παρέλευση της 18μηνης προφυλάκισης δεν μπορεί να συνεχιστεί η κράτησή τους με οποιοδήποτε πρόσχημα όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή είναι φυσικό να εξοργίζει τους Τούρκους που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την έκδοση των οκτώ αξιωματικών για να καταλήξουν, όπως δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος, στις φυλακές, να υποστούν τα γνωστά βασανιστήρια, τα οποία είναι μόνιμη πρακτική σε μια χώρα που έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ για να διαφημίζει περιστασιακά, όταν πρόκειται να αρπάξει οικονομική βοήθεια από τις Βρυξέλλες, τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Δικαιοσύνη σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αποφασίσει την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών και να τους παραδώσει στο σφαγείο του Ερντογάν.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ βέβαια να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα τα οποία διέπραξαν αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν έδειξε καμία διάθεση συνεργασίας ούτε παρουσίασε κανένα στοιχείο.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται είναι τι θα γίνει μετά την αποφυλάκιση των Τούρκων αξιωματικών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύουν όσο βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

ΣΙΓΟΥΡΑ είναι παρακινδυνευμένο αλλά όχι απίθανο να απαχθούν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν εξαπολύσει ένα κυνήγι Γκιουλενιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ τους όμως στην Ελλάδα θα συνεχίσει να δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι μετά την αποφυλάκισή τους να πάνε σε καμιά Γερμανία όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί συνάδελφοί τους γιατί η παρουσία τους στην Ελλάδα δημιουργεί πολλά και διάφορα προβλήματα.

ΠΗΓΗ