Αν και το πράγμα τις τελευταίες μέρες δεν έχει κυλήσει τόσο ομαλά όσο το περίμεναν στην ΑΕΚ, ο Χρήστος Αλμπάνης όλα δείχνουν πως θα είναι η πρώτη μεταγραφή της πρωταθλήτριας Ελλάδας για την επόμενη σεζόν.

Ο 23χρονος εξτρέμ του Απόλλωνα, ίσως και γιατί είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Ενωσης, το τελευταίο διάστημα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων. Εμπρακτο.

Από πλευράς ΑΕΚ τουλάχιστον, βγαίνει πως τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισαν ζήτημα με προτάσεις τόσο από τον Ολυμπιακό όσο κι από τον ΠΑΟΚ.

Αλλά από τη μία οι καλές σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα με την ομάδα της Ριζούπολης κι από την άλλη το γεγονός πως η Ενωση αποτελεί και πάλι πόλο έλξης για Ελληνες ποδοσφαιριστές που θέλουν να παίξουν σε μεγάλη ομάδα, αλλά φοβούνται για τον χρόνο συμμετοχής τους, φαίνεται πως δίνουν τελικά τον πρώτο λόγο στην ΑΕΚ.

Και για να ακριβολογούμε, όχι μόνο τον πρώτο λόγο, αφού όλα δείχνουν πως αυτή η μεταγραφή είναι πολύ δύσκολο να μη γίνει. Παράλληλα ακούγεται πολύ το όνομα κι ενός ακόμη παίκτη που όντως έχει απασχολήσει την ΑΕΚ μέσα στη σεζόν, του Γιώργου Μασούρα του Πανιωνίου.

Αλλά εδώ δεν φαίνεται πως ισχύουν δημοσιεύματα που θέλουν την Ενωση να έχει φτάσει να καταθέσει πρόταση. Αντίθετα, φαίνεται πως το ενδιαφέρον για τον Ελληνα εξτρέμ έχει ατονήσει εδώ και καιρό και δεν είναι αυτή τη στιγμή στις μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ.

Αντίθετα, μετά την απόκτηση του Αλμπάνη, πολύ δύσκολα και η επόμενη μεταγραφή για τα άκρα της επίθεσης θα είναι από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα, θα ψάξουν το κάτι παραπάνω από τη διεθνή αγορά.

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το προτελευταίο ματς της σεζόν, στην Κέρκυρα με τον τοπικό ΑΟΚ, που είναι σχεδόν καταδικασμένος σε υποβιβασμός κι έχει μόνο μαθηματικές αλλά όχι ρεαλιστικές ελπίδες.

Το ματς είναι σημαντικό, αφού έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, στην ΑΕΚ θέλουν το απόλυτο ώς το τέλος και για λόγους εντυπώσεων και για να διευρύνουν τη διαφορά με τον ΠΑΟΚ, που έχει πιο δύσκολη αποστολή με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.