Η λέξη «υπεραξία» έμοιαζε με μόνιμη επωδό στο στόμα του Ταϊλανδού επιχειρηματία Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσημης παρουσίασής του στο Βέλγιο που σχετιζόταν με την ανάληψη της ιδιοκτησίας του βελγικού συλλόγου. Ο δε Παναθηναϊκός και το επικείμενο «deal» με τον Γιάννη Αλαφούζο για την απόκτηση της ΠΑΕ, εκτός του ότι κατείχε περίοπτη θέση στο μενού των ερωτήσεων από τους Βέλγους δημοσιογράφους, εντάχθηκε στη γενικότερη επενδυτική του φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο.

Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι η συμφωνία για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από τη στιγμή που εκκρεμεί ο νομικός/οικονομικός έλεγχος, που προβλέπεται να έχει τελειώσει σε περίπου έναν μήνα και έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 30ή Ιουνίου.

Η ερώτηση Βέλγου δημοσιογράφου για τον Παναθηναϊκό εμπεριείχε την αγωνία του ως προς το ενδεχόμενο η εμπλοκή του Ταϊλανδού στο «τριφύλλι» να θέσει σε δεύτερη μοίρα την ενασχόλησή του με τη Μουσκρόν, με τον Πιεμπονγκσάντ να γελάει δυνατά και να υπογραμμίζει:

«Στη δική μου ποδοσφαιρική επενδυτική λογική προσπαθώ πάντα να δω πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή υπεραξία και να συνδέσουμε όλα τα κλαμπ μαζί. Στην Ελλάδα με θέλουν να αναλάβω την ομάδα με το επενδυτικό μου πλάνο, αλλά η συμφωνία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε ότι το deal θα έχει τελειώσει σε 30 ημέρες και τότε θα σας ενημερώσω με περισσότερες λεπτομέρειες.

»Αν πάρουμε τον Παναθηναϊκό, θα δουλέψουμε για να επαναφέρουμε πάλι το brand του συλλόγου εκεί που πρέπει και να βελτιώσουμε τα οικονομικά της ομάδας. Επίσης πρέπει να κοιτάξουμε τα ταλέντα για να δούμε πώς θα δημιουργήσουμε υπεραξία στο μέλλον. Εχουμε ακόμα μία ομάδα στην Αγγλία όπου θέλουμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Οσον αφορά το σκέλος των εγκαταστάσεων των ακαδημιών, του γηπέδου και την επενδυτική του φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο εν γένει, ο Πιεμπονγκσάντ επισήμανε:

«Βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο εδώ και 30 χρόνια. Οταν αγοράσαμε τη Μάντσεστερ Σίτι, όλοι μας έλεγαν, για ποιον λόγο το κάναμε αυτό… Μετά πήραμε τη Λέστερ επειδή είδαμε ότι υπάρχει η προοπτική. Για μένα πρέπει να μεγαλώνουμε το branding, να δημιουργούμε υπεραξία, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Πρέπει όμως όλο το πρωτάθλημα να βοηθήσει σε αυτό, όλες οι ομάδες να σκεφτούν το συλλογικό συμφέρον.

»Θέλω να μιλήσω με τις αρχές της πόλης για να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις, βρίσκοντας λύσεις από κοινού. Αν έχουμε καλύτερα γήπεδα, θα μπορούμε να έχουμε και καλύτερους παίκτες για την πρώτη ομάδα. Για μένα, έτσι αυξάνεις μακροπρόθεσμα την αξία μιας ομάδας κι όχι μόνο αυξάνοντας το μπάτζετ».

Πηγή