Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη του γερμανικού οικονομικού

περιοδικού Wirtschaftswoche ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να προσελκύσει έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει μετά το τέλος του τρέχοντος δανειακού προγράμματος της Ελλάδας, το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε στους Ευρωπαίους πιστωτές το πρόγραμμα για την αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είναι το περίφημο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας στο οποίο έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στο ολιστικό σχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε πρόβλεψη για προσέλκυση επενδύσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτκή κάνναβη!

Το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσουν επιχειρηματολογία ότι η στροφή στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης θα αυξήσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας. Προσφάτως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξήγησε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγική προοπτική μιας νέας αγοράς που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και συμπλήρωσε: «Ακολουθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά στο παραγωγικό κομμάτι του φαρμάκου. Επινοούμε ένα πλαίσιο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχετικά με την κάνναβη στις χώρες της Ευρώπης».

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα ναρκωτικά. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ» γράφει στο ρεπορτάζ του το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche
.

Και συνεχίζει το κείμενο του γερμανικού περιοδικού: «Στις Βρυξέλλες το κείμενο προκάλεσε μικρή εντύπωση. “Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν” λέει υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ. Πρόκειται για απλή διακήρυξη προθέσεων, που δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και περιμένει βελτιώσεις».

Από Πρώτο Θέμα