Αχ, αυτή η ύφεση, δεν μας αφήνει σε ησυχία. Ανάπτυξη δεν είχαμε πέρσι, παρά μόνο το γ΄ τρίμηνο. Αναλυτικά, τα στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ., με την ελπίδα εφέτος να επιτευχθεί η “περιβόητη” ανάπτυξη. Όπως και να έχει, σε αυτό το περιβάλλον δραστηριοποιούμαστε.
Στα δικά μας, τα κλαδικά, για όλους και για όλα μίλησε η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου. Το “παλεύει” το ΤΑΙΠΕΔ, το θέμα είναι ότι, μετά την μετακίνηση Στ. Πιτσιόρλα στο υπ. Ανάπτυξης, τυγχάνει μερικής πολιτικής στήριξης, γι’ αυτό κάθε χρονοδιάγραμμα δεν… τηρείται.
Η κα. Τσιτσογιαννοπούλου υποστήριξε ότι έκλεισε ο φάκελος των παράνομων ενισχύσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι έρχονται νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία (ο διαγωνισμός θα προκηρυχτεί έως το καλοκαίρι) και ότι η Cosco αναβάθμισε το real estate του Πειραιά.
Στα logistics, επανεκλέχτηκε πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ ο Π. Σκουλικίδης. Οι προτεραιότητες του νέου δ.σ., ενώ πρόταση για τη χωροταξία της εφοδιαστικής στη Δυτική Αττική κατέθεσε η Re.De-Plan.
Στη ναυτιλία και δη στον ΟΛΘ, παρέμεινε το χρονοδιάγραμμα για τις δεσμευτικές προσφορές στις 24/3, με τους εξαγωγείς να “φωνάζουν” για πλοηγούς και επενδύσεις στο λιμάνι.
Τέλος, στο σιδηρόδρομο, αναλυτικά όλες οι αλλαγές που επιφέρει στην αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο.
Πηγή:Metaforespress