Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού βλέπει ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.
«Προβλέπω αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, που θα επιφέρει την επικυριαρχία της ελληνικής πατριωτικής κεντροδεξιάς. Με αυτές τις εκτιμήσεις θα πάρουμε μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου και η αισιοδοξία μας βρίσκεται στη δύναμη της χώρας, που δεν ντρέπεται για την ιστορία, τον πολιτισμό και την Ορθοδοξία της και κατανοεί ότι ο ελληνισμός υπερβαίνει τα όρια του ελληνικού κράτους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος, ένας από τους πολιτικούς γνωστός για τη μαχητικότητα με την οποία εκφράζεται και ο οποίος δεν διστάζει να συγκρουσθεί με τους αντιπάλους του.
Μιλώντας με πολιτικούς συντάκτες, ο Νίκος Νικολόπουλος, που ήταν ο μοναδικός εκ των συμπολιτευομένων και αντιπολιτευομένων βουλευτών που πήγε στις Πρέσπες και αποδοκίμασε την υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων, εξήγγειλε την αυτόνομη κάθοδο του Κόμματος στις προσεχείς Ευρωεκλογές, λέγοντας:
«Εμείς, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τις Πρέσπες από μνημείο παράδοσης της Μακεδονίας σε μνημείο αντίστασης και νίκης της Μακεδονίας».
«Χρειάστηκαν μόλις οκτώ-εννιά χρόνια και τέσσερις κυβερνήσεις, που με νόμους και πολυνομοσχέδια σαν το σημερινό, φρόντισαν να εξουθενώσουν πλήρως την ελληνική οικονομία και να πλήξουν τον παραγωγικό ιστό, χωρίς να διορθώσουν κανένα από τα προβλήματα που είχε. Απλά, τον έβγαλαν νοκ άουτ. Και επιπλέον, παράπλευρα, δουλεύτηκε εξίσου μεθοδικά ένας σχεδιασμός εθνικής ταπείνωσης με διαρκή χτυπήματα στην παιδεία, την θρησκεία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παιδεία», ανέφερε.
Όπως εκτιμάει ο κ. Νικολόπουλος η κοινωνική Χριστιανική δεξιά «γέννησε τις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης Ελλάδας. Και όμως σήμερα είναι πολυδιασπασμένη, άφωνη και άβουλη. Αυτό όμως δεν γίνεται να συνεχιστεί. Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν μπορεί να μένει άλλο ανέκφραστη πολιτικά και ανεπηρέαστη ιδεολογικά».
Στο ερώτημα τι εκτιμά και πώς νομίζει ότι θα καταλήξει το Σκοπιανό, εμφαντικά απάντησε: «Οι λαοί επικυρώνουν συμφωνίες, οι λαοί γράφουν και την ιστορία.
Εσείς να θυμάστε στις εκλογές, θα το δείτε ότι οι Έλληνες ξανάρχονται στο προσκήνιο».
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Νικολόπουλος, «κουβαλάει» μακρά κοινοβουλευτική πείρα», αφού από το 1989 που εξελέγη 1ος βουλευτής εκλέγεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος απαρνήθηκε το αξίωμα του Υφυπουργού Εργασίας, μόλις 17 μέρες μετά την ορκωμοσία του, όταν ο τότε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς του είπε να υποδεχθεί τους Τροικανούς.
Τότε άφησε την Κυβέρνηση κι ο ίδιος αποφάσισε να τραβήξει τον δικό του δρόμο.
Αξίζει, να υπογραμμισθεί ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συμμετείχε για πρώτη φορά στις περιφερειακές εκλογές 2014, στην δε Περιφέρεια Αττικής κατέβασε μάλιστα δικό του συνδυασμό με την επωνυμία Ανατροπή. Τέλος, το ίδιο εμφαντική ήταν η συμμετοχή και πολλών στελεχών του σε ψηφοδέλτια Δήμων και Περιφερειών σε όλη την χώρα.
Στη συνέχεια το ΧΡΙΚΕ έδωσε παρόν και στις ευρωεκλογές, μαζί με τους Β. Πολύδωρα, Π. Ψωμιάδη και Χρ. Ζωή όπου από κοινού συγκρότησαν την συμμαχία με την επωνυμία «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» και κατέβασαν δικό τους ψηφοδέλτιο, το οποίο όμως δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή.
Ακολουθούν οι Εθνικές εκλογές του 2015 όπου συνεργάσθηκε με τους ΑΝΕΛ. Εκλογές όπου υπήρχε σταυρός προτίμησης και στην εκλογική αναμέτρηση αυτή ο Νίκος Νικολόπουλος έρχεται 1ος στην Αχαΐα και μπαίνει για μια ακόμη φορά στην βουλή (11 εκλογικές αναμετρήσεις), ενώ και οι 180 περίπου Χριστιανοδημοκράτες υποψήφιοι του, σε όλη την Ελλάδα, καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις των πολιτών. Ενδεικτικά, στην Αιτωλοακαρνανία η πρόεδρος της νεολαίας Δήμητρα Αλεξανδροπούλου έρχεται 2η και στην Θεσσαλονίκη η δημοσιογράφος Όλγα Γιάννη 3η σε σταυρούς προτίμησης.
Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2015 συνεργάσθηκε πάλι με τους ΑΝΕΛ όπου στα ψηφοδελτία, υπήρχε και το λογότυπο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.
Και έτσι φθάσαμε στο σήμερα όπου από τις Πρέσπες ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του ΧΡΙΚΕ (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος) στις επικείμενες Ευρωεκλογές του 2019.