με όλα όσα πρέπει μέσα.
Την επόμενη φορά που θα φιλοξενήσεις κάποιον στο σπίτι σου, αυτό είναι το brunch που θα του φτιάξεις.
Υλικά
- 4 στρογγυλά ψωμάκια
- 4 φέτες ζαμπόν
- ½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε ένα καπάκι στα ψωμάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Τοποθετούμε από 1 φέτα ζαμπόν (με ένα μαχαίρι της έχουμε δώσει στρογγυλό σχήμα), πιέζουμε ελαφρώς προς τα τοιχώματα και προσέχουμε να προεξέχει ελαφρώς από το ψωμί. Το ζαμπόν λειτουργεί σαν «μονωτικό».
- Στη συνέχεια σπάμε ένα αυγό στο καθένα και πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Κλείνουμε με τα καπάκια, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Στα 20 λεπτά το αυγό θα είναι μελάτο, ενώ αν το αφήσουμε 25+ θα γίνει σφιχτό.
- Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε αμέσως.
Κάθε γεμιστό ψωμάκι, υπολογίζεται ότι έχει περίπου 415 θερμίδες.