με όλα όσα πρέπει μέσα.

 

Την επόμενη φορά που θα φιλοξενήσεις κάποιον στο σπίτι σου, αυτό είναι το brunch που θα του φτιάξεις.

Υλικά

  • 4 στρογγυλά ψωμάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • ½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε ένα καπάκι στα ψωμάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  • Τοποθετούμε από 1 φέτα ζαμπόν (με ένα μαχαίρι της έχουμε δώσει στρογγυλό σχήμα), πιέζουμε ελαφρώς προς τα τοιχώματα και προσέχουμε να προεξέχει ελαφρώς από το ψωμί. Το ζαμπόν λειτουργεί σαν «μονωτικό».
  • Στη συνέχεια σπάμε ένα αυγό στο καθένα και πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Κλείνουμε με τα καπάκια, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Στα 20 λεπτά το αυγό θα είναι μελάτο, ενώ αν το αφήσουμε 25+ θα γίνει σφιχτό.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε αμέσως.

Κάθε γεμιστό ψωμάκι, υπολογίζεται ότι έχει περίπου 415 θερμίδες.