Πολλά μικρά πράγματα μπορούν να είναι υπεύθυνα που δεν χάνεις βάρος ενώ προσπαθείς σκληρά είτε με γυμναστική είτε με διατροφή και κάποια από αυτά ίσως και να μην τα είχες φανταστεί καθόλου.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποιους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Πίνεις πολύ

Οι χυμοί φρούτων, τα αναψυκτικά, τα smoothies, περιέχουν τεράστιες ποσότητες φρουκτόζης και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για να «σβήσεις» τη δίψα σου. Επίσης δεν θα έπρεπε να υποτιμάς σε καμία περίπτωση και τον αριθμό θερμίδων που περιέχει το αλκοόλ.

Τρως υπερβολικά μετά τη γυμναστική

Εκμεταλλεύσου τις θερμίδες που έχασες και προσπάθησε να μην τις πάρεις πάλι όλες πίσω. Συχνά μετά την γυμναστική τρώμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που πραγματικά χρειαζόμαστε. Μην φας πολύ λοιπόν μετά την γυμναστική σου και φάε κανονικά.

Τρως μπροστά από την τηλεόραση

Κάθισε να φας το βραδινό σου στο τραπέζι με την οικογένεια σου, αντί να το φας μόνη σου καθισμένη μπροστά από την τηλεόραση. Οι άνθρωποι που αποσπάται η προσοχή τους όταν τρώνε, τείνουν να τρώνε ακόμη περισσότερο. Δεν καταλαβαίνουν τα σημάδια της πληρότητας (ότι έχουν χορτάσει) και έτσι καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από το συνηθισμένο. Σιγουρέψου λοιπόν, πως τρως προσεκτικά χωρίς να σε αποσπά τίποτα και συγκεντρώσου στο να μασάς την τροφή σου ολοκληρωτικά.

Κοιμάσαι λίγο

Ο ελάχιστος ύπνος βοηθά στην πρόσληψη βάρους. Εάν κοιμάσαι λιγότερο από επτά ώρες το βράδυ, αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της ορμόνης της πείνας και αυτό με τη σειρά του, θα αυξήσει την επιθυμία σου για φαγητό. Επομένως βεβαιώσου ότι κοιμάσαι τουλάχιστον από 7 έως 9 ώρες κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ