Και είναι σημαντικοί

Ο καφές είναι το πρώτο και το πιο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. Πίνουν σίγουρα έναν το πρωί και όσους αντέχει ο καθένας την υπόλοιπη ημέρα. Σχεδόν οι μισοί, προσθέτουν γάλα σε αυτόν.

Θεωρούν μάλλον πως δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στον καφέ και τον κάνει ελαφρύτερο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την ζάχαρη ή απλά προτιμούν τον καφέ με γεύση γάλακτος. Παρολ’ αυτά, σύμφωνα με έρευνες, το γάλα στον καφέ μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.

Τρεις σημαντικοί λόγοι για να το αποφύγετε:

Ασβέστιο

Το γάλα στον καφέ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα ενώ προκαλεί και την αποβολή του μέσω των ούρων.

Καζεΐνη

Ο συνδυασμός της καζεΐνης (πρωτεΐνης του γάλακτος0 και της καφεΐνης, προκαλούν θρόμβους στο στομάχι που δεν είναι εύκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές δεν γίνεται ελαφρύτερος, αλλά προκαλείται και δυσανεξία.

Θερμίδες και λιπαρά

Όταν συνδυάζεται με γάλα, ο καφές περιέχει περισσότερα λιπαρά αλλά και περισσότερες θερμίδες, ενώ ο σκέτος δεν περιέχει καθόλου.

Περισσότερα: 3 λόγοι για να μην βάζετε γάλα στον καφέ σας | E-Daily.gr