Συστάσεις από επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον αμφιλεγόμενο νόμο στην γειτονική χώρα.

Του Άρη Δημόπουλου

Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που πέρασε η νέα ιταλική κυβέρνηση αφορά την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών κατά την είσοδό τους στα σχολικά ιδρύματα.

Με ψήφους 148 υπέρ και 110 κατά, η νέα ιταλική κυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά πέρασαν έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι γονείς δεν θα υποχρεώνονται από το κράτος να εμβολιάζουν τα παιδιά του λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εγγραφής του στις νηπιακές τάξεις.

Μέχρι και πριν μερικούς μήνες, οι γονείς στην Ιταλία έπρεπε να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους είχαν τουλάχιστον 10 εμβολιασμούς πριν ξεκινήσουν το βρεφονηπιακό σταθμό.

Με την ισχύ του νέου νόμου για τα εμβόλια, αμέσως βγήκαν στην φόρα διάφορες…επιστημονικές μετρήσεις που έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς σε όλη την Ιταλία (από 870 το 2016 σε 5.000 το 2017).

Επικαλούμενοι αυτά τα αμφιλεγόμενα στοιχεία, επιστήμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ασκούν πιέσεις για άμεση κατάργηση του νόμου «πριν χειροτερέψουν τα πράγματα».

Ένας εξ αυτών, ο Δρ. Mark Muscat από τον Π.Ο.Υ. δήλωσε στο Euronews:

«Ανησυχούμε πολύ για την Ιταλία εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων κρουσμάτων ιλαράς που αναφέρθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ειδικά πέρυσι είχαμε πάνω από 5.000 κρούσματα και φέτος κατά τους πρώτους 6 μήνες έχουν αναφερθεί πάνω από 2.000 περιπτώσεις. Αυτό μας ανησυχεί πολύ. Είναι πολύ σημαντικό κάθε χώρα να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο εμβολιασμού».

Ο ίδιος, εκπροσωπώντας μία κάστα γιατρών που πιέζουν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από μικρή ηλικία κατέληξε:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές. Είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και έχουν αποτρέψει πολλά εκατομμύρια θανάτων σε όλο τον κόσμο».

Τόσο μεγάλη είναι η «τρεμούρα» της Νέας Τάξης να μην χάσει το μονοπώλιο με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για ΟΛΟΥΣ:

ΠΗΓΗ