Η τρυπτοφάνη είναι ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και ενισχύει το αίσθημα της ευεξίας.

Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ –δομικό συστατικό των πρωτεϊνών– με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συμβάλλει στη σύνθεση της νιασίνης (βιταμίνη Β3), η οποία με τη σειρά της βοηθά να παραχθεί η σεροτονίνη, ο «νευροδιαβιβαστής της χαράς».

Να σημειωθεί ότι για να μετατραπεί η τρυπτοφάνη σε νιασίνη απαιτείται επάρκεια σιδήρουβιταμίνης Β6 και βιταμίνης Β2στον οργανισμό.

Η τρυπτοφάνη απαντάται φυσικά σε πολλές τροφές, κυρίως όσες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη. Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε μέσα από φωτογραφίες τις 10 κορυφαίες διατροφικές πηγές τρυπτοφάνης.

Πηγή: Healthline

1. Κοτόπουλο

2. Αυγό

3. Τυρί

4. Ψάρι

5. Φιστίκια

6. Πασατέμπος

7. Γάλα

8. Γαλοπούλα

9. Τόφου

10. Σοκολάτα