Αρχική Κοινωνία Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα – Δείτε πως θα είναι η...

Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα – Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)

Σε φάση υλοποίησης ο σχεδιασμός του Δήμου!

Η Πάτρα αλλάζει Σύμφωνα με το Δήμο Πατρέων υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού, η σχετική απόφαση, κατόπιν θετικών εισηγήσεων τόσο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) όσο και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Έτσι, το Ιστορικό Κέντρο (Άνω και Κάτω Πόλης) της πόλης, μέσα από τις εργασίες και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, πρόκειται να αλλάξει εμφάνιση.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν στην περιοχή αφορούν σε αναδιαμόρφωση οδών, πεζοδρομίων, πλατειών, αναδιαμόρφωση και οριοθέτηση χώρων στάθμευσης με φύτευση και ανάδειξη κτιρίων.

Παράλληλα, θα γίνει συντήρηση και αποκατάσταση των Διατηρητέων κλιμάκων της Πόλης, υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ, θα εμπλουτιστεί η φύτευση, θα δημιουργηθούν νέοι πεζόδρομοι, ενώ θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης σημαντικών κτιρίων.

Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)

Νεότερα μνημεία – νεοκλασικά θα αναδειχθούν, ενώ θα αναβαθμιστεί η εικόνα, λειτουργικά & αισθητικά, των υπαρχόντων πεζοδρόμων. Αυτά αλλά και άλλα πολλά περιλαμβάνει η μελέτη που θα δώσει άλλη όψη στην Πάτρα.

Τα έργα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος, ενώ η πόλη θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα για τους επισκέπτες.

Δείτε πώς θα μοιάζει η Πάτρα μετά την ανάπλασή της:

Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)Κάτι όμορφο θα γίνει στην Πάτρα - Δείτε πως θα είναι η πόλη μετά την ανάπλασή της (φωτο)