Τα αρχαία ελληνικά είναι μία γλώσσα η οποία δεν χρησιμοποιείται επισήμως σε καμία χώρα του κόσμου, αλλά διδάσκεται σε πάρα πολλές, ακόμα και ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία. Στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή μαζί της από την Πρώτη Γυμνασίου και τη διδάσκονται μέχρι και το τέλος της σχολικής τους ζωής.

Αρκετοί είναι εκείνοι, όμως, που θεωρούν ότι το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών θα έπρεπε να καταργηθεί, καθώς, όπως υποστηρίζουν, είναι μια γλώσσα δύσκολη, δυσνόητη και η εκμάθησή της δεν προσφέρει κάτι στους μαθητές.

Σε πείσμα όλων αυτών, λοιπόν, ένας χώρος που λειτουργεί στην πόλη μας από το 1994, επιμένει στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα παιδιά από την ηλικία, μάλιστα, των 3 ετών!

Η Ελληνική Αγωγή εδώ και 25 χρόνια δίνει σε παιδιά σχολικής ηλικίας τη δυνατότητα ουσιαστικής επαφής με την γλώσσα των προγόνων μας μέσα από την διδασκαλία των μύθων του Αισώπου και την δραματοποίησή τους.

Τα παιδιά του δημοτικού δημιουργούν διαλόγους στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ ξεκινούν ετυμολογία και συνδυασμό προφορικού και γραπτού λόγου. Οι έφηβοι διδάσκονται φιλοσοφικά κείμενα πάντοτε στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ καλύπτονται τα κενά που αφήνει συχνά η σχολική εκπαίδευση στην διδασκαλία της γλώσσας. Σε όλα τα επίπεδα, τα παιδιά διδάσκονται την Ιστορία και την Ελληνική Παράδοση.

Οφέλη της εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Τα οφέλη στη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών είναι πολλαπλά και αποδεδειγμένα. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει περισσότερο από όλα τους καθηγητές της Ελληνικής Αγωγής, είναι να αποδείξουν πως τα Αρχαία Ελληνικά είναι μία υπέροχη, ζωντανή, πανέμορφη γλώσσα που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να εκφράζονται σωστότερα, να σκέπτονται με λογική και ειρμό και να αποκτήσουν αρχές, αξίες και υγιή πρότυπα που θα τους καθοδηγήσουν σε όλη τους τη ζωή, ανεξαρτήτως του κλάδου που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν.

Ομιλία για τα οφέλη των Αρχαίων Ελληνικών στα παιδιά

Στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο: “Τα οφέλη των Αρχαίων Ελληνικών στα παιδιά, σήμερα” με ελεύθερη είσοδο.

Στην Ελληνική Αγωγή λειτουργούν παράλληλα τμήματα ενηλίκων, καθώς και μαθήματα μέσω διαδικτύου (e-classes.) Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα
210.5221314
[email protected]
Ellinikiagogi.gr

ΠΗΓΗ