Ήττα ελέω διαιτησίας και τύχης…2-1 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό, δεν έφτανε η γκολάρα του Καμαρά

Το δεδομένο πριν το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό για τον Παναιτωλικό, ήταν ένα: Είχε απέναντί του μια μεγάλη και πολύ ποιοτική ομάδα που έπαιζε στην έδρα της, μια έδρα όπου οι αγρινιώτες έφευγαν πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, με τον ένα ή τον… άλλο τρόπο και μια έδρα που για να πάρεις αποτέλεσμα χρειάζεται σαφώς να έχεις και την τύχη μαζί σου και –φυσικά- να έχεις μια πενηνταρίσια διαιτησία.

Αυτά τα δύο τελευταία απόψε πήγαν… περίπατο από πολύ νωρίς μιας και η ομάδα του Δέλλα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με δύο γκολ στην πλάτη, ένα προϊόν της κακής της τύχης κι ένα δεύτερο προϊόν (πράγμα συνηθισμένο άλλωστε όταν ο Παναιτωλικός αγωνίζεται στο συγκεκριμένο γήπεδο) της διαιτησίας.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, η ενδεκάδα του Δέλλα είχε μια μεγάλη έκπληξη με τον «φονιά» της ΑΕΚ (αλλά και σκόρερ στην Τούμπα) Καμαρά να μένει στον πάγκο (άγνωστο για ποιο λόγο μιας και ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για πρόβλημα τραυματισμού της τελευταίας στιγμής δεν επιβεβαιώθηκαν) και τον Μοράρ να παίρνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Η αναμενόμενη πίεση του Ολυμπιακού από το πρώτο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναιτωλικού να κάνουν εύκολα το λάθος και οι Πειραιώτες να πατάνε πολύ συχνά στην περιοχή του Κυριακίδη.

Συνέπεια αυτών ήταν το γρήγορο πρώτο γκολ των γηπεδούχων (11’) με τη μπάλα στο σουτ του Ποντένσε να κοντράρει στον Άργκους και αλλάζοντας πορεία να ξεγελάει τον Κυριακίδη για το 1-0.

Ένα καλό σουτ του Μοράρ λίγο μετά (16’) βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα, με τον Παναιτωλικό να δείχνει διάθεση να βγει στην επίθεση και να απειλήσει, το δεύτερο όμως γκολ του Ολυμπιακού με τον Βούκοβιτς να σερβίρει από θέση οφσάιντ στον Γκερέρο (25’), τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, μιας και ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρούταν σενάριο… επιστημονικής φαντασίας μια μικρομεσαία ομάδα να επιστρέψει στο παιχνίδι κόντρα τον Ολυμπιακό, έχοντας δύο γκολ στην πλάτη και παίζοντας στην έδρα του αντιπάλου της.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναιτωλικός δεν τα παράτησε, έπαιξε ανοιχτά και κυνήγησε το γκολ με τον Μάζουρεκ να μη σημαδεύει σωστά σε τρεις περιπτώσεις (35’, 38΄, 39’) και τον πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με δύο- μηδέν, απόρροια της πίεσης που άσκησε στην άμυνα του Παναιτωλικού στο πρώτο μισό του ημιχρόνου και με τη… συνδρομή του επόπτη.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Παναιτωλικό μιας και από πολύ νωρίς έμεινε με δέκα παίκτες μιας και ο διαιτητής Κουμπαράκης αποφάσισε να αποβάλλει τον Χαντάκια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα συνηθισμένο φάουλ στο χώρο του κέντρου.

Ο Παναιτωλικός των δέκα παικτών πέρασε ένα πολύ δύσκολο τέταρτο με τον Κυριακίδη να κρατάει το σκορ στα επίπεδα του δύο-μηδέν πραγματοποιώντας δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις (63’, 64’) και λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Δέλλας αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον «killer» Καμαρά (68’) στη θέση του άχρωμου απόψε Μοράρ με τον έγχρωμο επιθετικό να δικαιώνει τον προπονητή του ουσιαστικά στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε (70’) καθώς ξεχύθηκε σαν βέλος στην αντεπίθεση και τρυπώντας την άμυνα του Ολυμπιακού πλάσαρε ιδανικά τον Σα μειώνοντας σε 2-1!

Ο Κουμπαράκης μάλλον… αγχώθηκε περισσότερο και από τον ίδιο τον Ολυμπιακό από τη συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα τα έβλεπε όλα κόκκινα (χαρακτηριστική η φάση ένα μόλις λεπτό μετά το γκολ που πεντακάθαρο φάουλ υπέρ του Παναιτωλικού στο ημικύκλιο της περιοχής μετατράπηκε σε «παίζετε» από τον ρέφερι…) και ο Ολυμπιακός με σωστή διαχείριση και κυκλοφορία της μπάλας δεν επέτρεψε περαιτέρω κινδύνους προς την εστία του κρατώντας τη νίκη με τον Παναιτωλικό να φεύγει για άλλη μια φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το Γ. Καραϊσκάκης.

Αν κάτι κέρδισε ο Παναιτωλικός από το συγκεκριμένο ματς, αυτό ήταν σίγουρα ο χαρακτήρας που έβγαλε μετά το δύο – μηδέν και ειδικά στην επανάληψη έστω κι αν έμεινε με δέκα, που πάλεψε το παιχνίδι και άγχωσε όσο μπορούσε το μεγάλο του αντίπαλο.

Τα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε έπαιξαν τον καθοριστικότερο ρόλο στην αναμέτρηση, για άλλη μια φορά όμως η αντιμετώπιση που είχε η αγρινιώτικη ομάδα από την τριάδα των ρέφερι ήταν απαράδεκτη έως προκλητική και όλους εμάς να γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο γήπεδο…

Στα καθαρά αγωνιστικά, απορίας άξιον είναι το γιατί έμεινε στον πάγκο ο Καμαρά και καλό θα ήταν ο κόουτς του Παναιτωλικού να δώσει μια απάντηση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ομάδα είναι σε καλό φεγγάρι, βγάζει χαρακτήρα και αν αποτελεί σκληρό καρύδι για τους τρεις μεγάλους (δύο δύσκολες ήττες σε Τούμπα και απόψε και μια πεντακάθαρη νίκη με ΑΕΚ στο Αγρίνιο), τότε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι… τουλάχιστον «must win» για να κερδηθούν οι βαθμοί και να αποκτήσει η ομάδα ακόμη περισσότερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα – Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκιλιέρμε, Καμαρά (64’ Νάτχο) – Ποντένσε, Φορτούνης (87’ Μπουχαλάκης), Ναουέλ (74’ Τοροσίδης) – Γκερέρο

Παναιτωλικός: Κυριακίδης – Μαρινάκης, Χαντάκιας, Άργκους, Ρόσα – Ντίας, Λουσέρο – Μάζουρεκ, Μανά (84’ Ηλ. Γιαννιώτης), Γουίλιαν (57’ Μαλής) – Μοράρ (68’ Καμαρά)
           

Π.Κ.

Φωτό gazzetta.gr-sport-fm.gr

ΠΗΓΗ