Πολλές οι εκδηλώσεις, στο «Πάρκο των Χριστουγέννων» του Αιγίου, το προσεχές τριήμερο.Σήμερα (8μ.μ) θα εμφανιστεί το αιγιώτικο 9μελες συγκρότημα «Les SkartOi!» σε live party με Jamaica ska, reggae και rocksteady vides, soul και funky, ενώ στο «Λιχουδόσπιτο», το πρωί,το αρτοποιείο «Κ.Κυρίτση» φτιάχνει γλυκά, ενώ το απόγευμα θα προσφέρονται παραδοσιακά από το αρτοποιείο «Αφοί Μαραγκόπουλοι» στα Σελιανίτικα. Την Τετάρτη (11.30π.μ) έχει προγραμματιστεί το δρώμενο «Μου κρατάς το αστέρι μου σε παρακαλώ;», με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλος να αφηγείται θεατρικό παιχνίδι της ανέκδοτης ιστορίας του «Μου κρατάς το αστέρι μου σε παρακαλώ;». Στο «Λιχοδόσπιτο», το πρωί, το ζαχαροπλαστείο-πρατήριο άρτου «Γλυκούλης» του Διακοπτού μοιράζει λιχουδιές και το απόγευμα, το ρτοποιείο «Τρ.Ιωαννίδη» του Διακοπτού,γλυκίσματα. Στις 7.30μ.μ σειρά έχει το «Magic show», μια υπαίθρια παράσταση με το Μάγος «Alex».
ΑΚΡΑΤΑ
Κατάφερε να «κλέψει την παράσταση» των φετινών εορτών, η κωμόπολη της Ακράτας, προσφέροντας – για πρώτη φορά – μια μαγική εικόνα, η οποία έπειτα από πολύ εθελοντική δουλειά της Τοπικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις», του Εμπορικού-Τουριστικού Ανατολικής Αιγιάλειας και άλλων φορέων της περιοχής, άφησε άφωνους κατοίκους και επισκέπτες της περιόδου.Το «Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», που στήθηκε περίτεχνα στον πεζόδρομο του κέντρου (της επάνω Ακράτας), «έντυσε» την περιοχή με στολίδια, λαμπάκια, μουσική και ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, φτιάχνοντας δώρα στα παιδιά, από τα οποία τα χαμόγελα και η έκπληξη περίσσσευαν, στα εγκαίνια του χώρου, το βράδυ της Παρασκευής.Ξυλοπόδαρος, στολισμένο δέντρο στην πλατεία, Εργαστήρι, νεράιδα, η Φιλαρμονική (με μαέστρο τον Χρ. Ασημακόπουλο), φώτα, βεγγαλικά κ.ά. προηγήθηκαν της κορδέλας που από κοινού έκοψαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θ.Παναγόπουλος, η Πρόεδρος της Τ.Κ Μαρία Καρρά και ο Πρόεδρος της «Αναγέννησις» Ανδ.Σακελλαρίου.Εκεί και το «Λιχουδόσπιτο» από το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού, που κερνούσε γλυκά και ζεστό κρασί σε κούπες φιλοτεχνημένες από μαθητές, αλλά και το bazaar του Λυκείου. Κορίτσια του «Pat Pat Stories» δημιούργησαν, ενώ dj έπαιζε μουσική και η street band «Ulaloum» έδωσε ροκ «χρώμα» στη βραδιά.Παρόντες στο άνοιγμα του εορτοχώρου, ήσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδ. Ριζούλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Δ. Μπούνιας, οι αντιδήμαρχοι Γ.Γιοβάς και Π. Παπαγιαννακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαχριστοπούλου, οι πρόεδροι Κραθίου Δ.Δημητρίου, Συλίβαινας Π.Κρικέτος, Πλατάνου Ανδ.Ρεκούτης,Παραλίας Πλατάνου Θ.Σμυρνιώτης, Πορρωβίτσας Χρ.Θοεδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αχαΐας Γ. Κουτρουμάνης, δημοτικοί-τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων κ.ά.Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Π» και το pelop.gr.
ΑΙΓΕΙΡΑ
Με εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, συνεχιζει να γιορτάζει, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας, στο «Χριστουγεννιάτικο Κέντρο» που έχει φτιάξει πλησίον της Εθνικής Τράπεζας.Ξωτικά και διασκέδαση πάνε μαζί με τον Άι Βασίλη, που επιφυλάσσει, καθημερινά, πολλές εκπλήξεις”.Το προηγούμενο διήμερο, το πρόγραμμα περιείχε τα «Καραμελάκια», με χορό Χριστουγεννιάτικη Ζumba και δασκάλα τη Χαρά Βάκρινου, κατασκευές και μπαζάρ με την παιδαγωγό Γαρυφαλλιά Οικονομοπούλου, «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου, όπως και κάλαντα της Ελλάδας από την Παιδική Χορωδία Ροζενών, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και δάσκαλο τον Παναγιώτη Σταθακόπουλος.Αύριο, Τετάρτη (10π.μ-2μ.μ) θα λειτουργήσει παζάρι χειροτεχνιών από την νηπιαγωγό Βενετία Κρικέτου, (11π.μ-1μ.μ) όπως και Face Paiting από τη Φωτεινή Σαρμά.Ο χώρος λειτουργεί από 10π.μ έως 9μ.μ με δωρεάν είσοδο.
ΣΤΑΘΜΟΙ
Δεκάδες παιδιά Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αιγιάλειας, με τον αιγιαλέα συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, την ηθοποιό Χριστίνα Κυρίτση και μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Μονόλογοι», έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από Αη Βασίλη και υπήρχε πλούσιος μπουφές, από το μαγείρους των Σταθμών. Παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος του δήμου (ΝΠΔΔ) Στράτος Βαρδάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Καρανικόλας, η προϊσταμένη των Σταθμών Αναστασία Φραόλα, το προσωπικό και πλήθος κόσμου.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Τη μπουγάδα του Αϊ- Βασίλη απόλαυσαν, γονείς και παιδιά, από τα πρωτοδευτεράκια του Δημοτικού της Αιγείρας, σε θεατρική παράσταση, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Σίας Πάνου και Αριάδνης Χουλιαροπούλου. Υπήρχε μπουφές με καφέ και γλυκά από μαμάδες και το Σύλλογο Γονέων, ενώ ο διευθυντής Αργύρης Νικολόπουλος συνεχάρη όλο τον κόσμο για την αθρόα συμμετοχή του και ευχήθηκε χαρούμενα Χριστούγεννα.


ΠΗΓΗ