ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;;;
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η Συνοχή της Πολιτικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι κρίσιμη για τις συνέργειες μεταξύ των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και των 169 Υποστόχων, μεταξύ των διαφόρων τομεακών πολιτικών, καθώς και μεταξύ των διαφόρων δράσεων σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις των πολιτικών αυτών (π.χ. μέσω αναπτυξιακής βοήθειας ή εμπορίου) σε άλλες χώρες. Η συνοχή της πολιτικής είναι καταλυτική στην επίτευξη ενός Στόχου μέσω της επίτευξης άλλων Στόχων (π.χ. επίτευξη ΣΒΑ «Nερό», συμβάλλει στην επίτευξη του ΣΒΑ «Επισιτιστική Ασφάλεια» ή του ΣΒΑ «Υγεία»).
Οι κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ για τη συνοχή των πολιτικών, έχουν προσαρμοστεί στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 (Στόχος 17.14), προσβλέποντας στο να συμβάλουν στην αναβάθμιση των θεσμικών μηχανισμών, των διαδικασιών και των πρακτικών της συνοχής της πολιτικής για την υλοποίηση των ΣΒΑ. Ο ΟΟΣΑ ορίζει την Συνοχή της Πολιτικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ως μια νέα «προσέγγιση και εργαλείο πολιτικής» για την ενσωμάτωση των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας διαμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών και εξωτερικών δράσεων.
Η αναπτυξιακή πολιτική αποτελεί μία από τις κατ΄ εξοχήν πολιτικές που θα πρέπει να εναρμονίζονται με άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ανθρωπιστικής βοήθειας, ασφάλειας, εμπορίου και περιφερειακής ολοκλήρωσης, υγείας, περιβάλλοντος, ενέργειας, γεωργίας, κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος, μετανάστευσης, επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας.
Η χώρα μας, δεσμευόμενη για την υλοποίηση της Συνοχής της Πολιτικής και βάσει των συστάσεων των επιθεωρήσεων (Peer Reviews) της Development Assistance Committee του ΟΟΣΑ, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη μεγαλύτερη συνοχή υπέρ της ανάπτυξης στους τομείς της μεταναστευτικής πολιτικής, της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και η ΥΔΑΣ-3 Διεύθυνση Γεωγραφικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών, συνδιοργανώνουν συνάντηση την Τρίτη 7 Μαρτίου τ.έ και ώρα 10.00 (Ακαδημίας 1, Α΄ Υπόγειο, Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης») με ημερήσια διάταξη:
- «Συνοχή των Πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: Συνέργειες και Εργαλεία», Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
- «Ο Ρόλος του Κέντρου της Κυβέρνησης στη Διασφάλιση της Συνοχής των Πολιτικών για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
- «Διαφορετικές Προσεγγίσεις και Καλές Πρακτικές για Συνοχή της Πολιτικής που Εφαρμόζουν κράτη μέλη του ΟΟΣΑ. Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξωτερικές Δράσεις και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ΥΔΑΣ-3 Διεύθυνση.
- Διάλογος με Κοινωνικούς Εταίρους.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΙΝΚ: http://www.ggk.gov.gr/?p=5632
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Η Ελληνικός Χρυσός μεταξύ των χορηγών του συνεδρίου «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Η «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ μαζί με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), που υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποτελεί μία φιλόδοξη δέσμευση που μπορεί να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον σύγχρονο τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας. Κρίσιμος συντελεστής στην επιτυχία της εθνικής προσπάθειας για την αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της νέας προσέγγισης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας και βασικοί πυλώνες ο διάλογος και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων: επιχειρήσεων, Πολιτείας, κοινωνίας των Πολιτών. Με τα βασικά αυτά μηνύματα πραγματοποιείται σήμερα, (Πέμπτη, 2.3.2017), στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΙΣ, το Συνέδριο «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ», που συνδιοργανώνουν το CSR HELLAS και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων και στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ των επιχειρήσεων και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων (stakeholders) σχετικά με τους 17 Στόχους, στην αναζήτηση και παρουσίαση καλών πρακτικών που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για την ενσωμάτωση των Στόχων στις στρατηγικές τους, καθώς και στην ανάδειξη της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξή τους.
Σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των ΒΙΑΝΕΞ, EY, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΙΜΕRYS GREECE, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, VODAFONE και με την υποστήριξη των ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, KPMG, LIDL, PHILIPS ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι οι BUSINESSNEWS, CSRNEWS, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, RECSR, ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ100,3. Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.