Το ελληνικό δίδυμο, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, μπορεί να μην πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Χόπμαν Καπ, αλλά νίκησε 2-1 τους Ελβετούς Ρότζερ Φέντερερ και Belinda Bencic. 

Tsitsipas and Sakkari at the Hopman Cup in Perth, Western Australia (AAP)

Το ελληνικό δίδυμο, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, μπορεί να μην πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Χόπμαν Καπ, αλλά νίκησε 2-1 τους Ελβετούς Ρότζερ Φέντερερ και Belinda Bencic. ByThemi Kallos, Panos Apostolou, Argyro VourdoumpaPublished onFriday, January 4, 2019 – 18:08File size8.16 MBDuration4 min 27 sec

Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας ζει μεγάλες στιγμές από χθες το βράδυ, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να μην πήραν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης Hopman Cup στην Πέρθη, ωστόσο κέρδισαν τις εντυπώσεις και έδειξαν ότι θα πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα χρόνια, με δεδομένο μάλιστα και το νεαρό της ηλικίας τους, 20 ετών ο Τσιτσιπάς, 23 η Σάκκαρη. 

Το ελληνικό δίδυμο έπρεπε να νικήσει το αντίστοιχο ελβετικό με 3-0 για να περάσει στον τελικό. Στο τέλος, νίκησε τους Ελβετούς 2-1, το οποίο δεν ήταν αρκετό όμως για να τους πάει στην τελευταία αναμέτρηση της διοργάνωσης. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ομογενή φίλαθλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ομογενή φίλαθλο

Οι αγώνες ξεκίνησαν με το απλό ανδρών, όπου ο Τσιτσιπάς κάθε άλλο παρά παραδόθηκε στις ορέξεις του σπουδαίου Ρότζερ Φέντερερ. 

Έχασε 2-0 σετ, αλλά τα πήγε και τα δύο στο τάι μπρέικ, όπου φάνηκε η εμπειρία του Ελβετού. Ο Φέντερερ δεν δίστασε να αναγνωρίσει το πόσο καλά έπαιξε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Με τη νίκη του ο Φέντερερ χάρισε την πρόκριση στην Ελβετία και οι άλλοι δύο αγώνες είχαν περισσότερο τυπικό χαρακτήρα. Παρά αυτό όμως, οι δύο Έλληνες πάλεψαν και κέρδισαν.

Στο απλό γυναικών η Μαρία Σάκκαρη, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ελβετίδα Belinda Bencic. Την νίκησε κατά κράτος 2-0 σετ. 

Μιλώντας στο κανάλι των διοργανωτών, η Σάκκαρη είπε ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένη με την απόδοσή της.

“Ήξερα ότι το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία, αφού ήδη είχαμε αποκλειστεί, ωστόσο τα έδωσα όλα,” είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

Πολλοί ομογενείς της Πέρθης βρέθηκαν κοντά στους Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

Πολλοί ομογενείς της Πέρθης βρέθηκαν κοντά στους Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

Ρωτήθηκε και για τον προηγούμενο αγώνα του Τσιτσιπά με τον Φέντερερ και επαίνεσε στο έπακρον την απόδοση του συμπαίκτη της. 

Τέλος η Σάκκαρη, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της που έπαιξε με τον Ρότζερ Φέντερερ. 

“Εάν κάποιος μου έλεγε πριν δέκα χρόνια ότι μια μέρα θα έπαιζα αντίπαλος του πιο σπουδαίου αντισφαιριστή στα χρονικά, δεν θα το πίστευα” είπε η Σάκκαρη. 

Hopman Cup 2019

Hopman Cup 2019

Με την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων, ακολούθησε το μεικτό διπλό όπου το ελληνικό δίδυμο επιβλήθηκε 2-1 σετ. Νίκη χωρίς αντίκρισμα από τη μια, αλλά επιτυχία γοήτρου για το ελληνικό δίδυμο από την άλλη. 

Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και η Σάκκαρη θα πάνε σε λίγες ημέρες στο Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης με ανεβασμένο το ηθικό τους. 

Προηγουμένως όμως, η μεν Σάκκαρη θα πάει στην διεθνή διοργάνωση του Χόμπαρτ, ο δε Στέφανος Τσιτσιπάς στην αντίστοιχη του Σύδνεϋ. View image on Twitter

View image on Twitter

Stefanos Tsitsipas@StefTsitsipas

What an unforgettable night!3,9366:02 PM – Jan 3, 2019 · Perth, Western Australia681 people are talking about this

ΠΗΓΗ