Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο Παναγιώτη Κεφαλα, κάτοικο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr χθες σκάφος του Λιμενικού Μεσολογγίου βρήκε στην περιοχή των ερευνών κάθισμα, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν προέρχεται από το μονοκινητήριο.
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πιλότο Παναγιώτη Κεφαλά- Δύτες και λιμενικό στις έρευνες στον Πατραϊκό
Στις έρευνες συμμετέχουν και μηχανότρατες μία εκ των οποίων ανήκει σε Πατρινό ιδιώτη καθώς έχι τη δυνατότητα να “βλέπει” στον βυθό και να κάνει ανάσυρση αν εντοπιστεί κάτι.Στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου επιχειρούν και τα τρία σκάφη του Λιμεναρχείου της Πάτρας.
Επίσης ο Διοικητής της ΠΥ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος κινητοποίησε ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ η οποία με βάρκα θα κάνει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, στο κομμάτι από Λακκόπετρα μέχρι Καλογριά.
Έρευνες γίνονται και από αέρος.
Ο Παναγιώτης Κεφαλας 47 ετών κάτοικος Πατρών φέρεται να ξεκίνησε την πτήση του από το Μεσολόγγι και η τελευταία επικοινωνία του πιλότου ήταν στις 12.24 με την Ανδραβίδα.
Ο Παναγιώτης Κεφαλας επίσης πετούσε εθελοντικά τα τελευταία δύο χρόνια για την επιτήρηση των δασών στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου για την πρόληψη πυρκαγιών και εκ μέρου της ομάδας που είχε αναλάβει αυτό το έργο, παραλάμβανε τα ευχαριστήρια από τον Διοικητή της ΠΥ Αχαΐας Νίκο Ρουμελιώτη, ο οποίος στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου ευχαριστεί τους εθελοντές πυροσβέστες και εκείνουν που συνδράμουν το έργο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.
Το Λιμενικό Σώμα σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση για το συμβάν αναφέρει:
Ο αγνοούμενος Παναγιώτης Κεφάλας πετούσε εθελοντικά για την προστασία των δασών
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου, ανοιχτά της περιοχής «ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΑΣ» Κρυονερίου.
Σύμφωνα με την Αερολέσχη Μεσολογγίου πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και επιστροφή, ενώ στο αεροσκάφος επέβαινε ο 47χρονος χειριστής του.
Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν οκτώ (08) περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) αλιευτικά σκάφη, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ από ξηράς δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου -Πατρών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.
Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης ένα (01) ελικόπτερο της Μοίρας Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος και δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτες δύτες.
Από τις μέχρι και τώρα έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το αεροσκάφος και ο αγνοούμενος χειριστής του, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών εντοπίστηκε μικρών διαστάσεων κηλίδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.