Αποκαθίστανται, σταδιακά, τα προβλήματα που υποχρέωσαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του, στο μέσον της χειμερινής περιόδου. Χθες Πέμπτη, δόθηκε το ‘πράσινο φως’ για την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού μετά τις νέες επιθεωρήσεις ασφαλείας, με την συνδρομή ξένων ειδικών, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε ελεγχόμενη έκρηξη για την απομάκρυνση χιονοστιβάδας στην πλευρά “Αυγό του Χελμού” απο Αυστριακούς, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά και μηχανικών της Περιφέρειας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το σχετικό βίντεο από την ελεγχόμενη έκρηξη (το μεσημέρι της Πέμπτης στις 1:30 στο “Αυγό”) για τη δημιουργία τεχνητής χιονοστιβάδας με τη συνδρομή Αυστριακού ειδικού, είναι του Παναγιώτη Φλωράτου, διευθ. τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας ο οποίος σε ανάρτησή του δίνει συγχαρητήρια στο προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για τον επαγγελματισμό τους και την προτεραιότητα που θέτουν στην προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων και επισκεπτών του κέντρου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, σήμερα Παρασκευή 18 του μηνός λειτουργούν:
Αναβατήρες (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες):
@Baby Lift: Ανοιχτός για χιονοδρομία,
@ Ερμής: Ανοιχτός για χιονοδρομία,
@ Ηρακλής: Κλειστός για χιονοδρομία,
@ Αχιλλέας : Ανοιχτός για χιονοδρομία,
@ Δάφνη: Ανοιχτός για χιονοδρομία,
@ Θέτις: Ανοιχτός για χιονοδρομία,
@ Άρτεμις: Ανοιχτός για χιονοδρομία
Πίστες για χιονοδρομία:
Baby Lift(Παιδική- Πράσινη),
Λητώ(Πράσινη),
Αρμονία(Πράσινη),
Φαίδρα(Μπλε), Αριάδνη(Κόκκινη),
Δανάη(Μπλε),
Ισμήνη(Μπλε),
Ειρήνη(Κόκκινη),
Αντιγόνη(Μαύρη)
Snowpark: Κλειστό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2692024451-2
Site: www.kalavrita-ski.gr

 

Αδύνατη η άμεση επισκευή της Στύγας
Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε πρόσφατα έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού. Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα. Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε.

 

Γ. ΛΑΖΟΥΡΑΣ «H κατεύθυνση που έχει δώσει δημοτική αρχή είναι πρώτα απ όλα η ασφάλεια των εργαζομένων, ύστερα των χιονοδρόμων και μετά των επισκεπτών» ξεκαθάρισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Λαζουράς.
Το προσωπικό του Χιονοδρομικού, εργάζεται πυρετωδώς από τις αρχές της εβδομάδας, για να δεχτεί πάλι με ασφάλεια το κοινό.
Η ‘Στύγα’ θα παραμείνει κλειστή πάντως προκειμένου να επιδιορθωθούν ο πυλώνας που έπεσε και τα συρματόσχοινα που κατέρρευσαν. Ερευνα για το συμβάν, προς αποφυγή νέας αστοχίας υλικού, ζήτησαν πάντως οι Σπ. Θεοχάρης και Ευθ. Βαζαίος.
ΠΗΓΗ