ΣΥΧΝΑ συμβαίνει η επικοινωνία να υποκαθιστά την πολιτική: Το μέσον και το μήνυμα να ταυτίζονται. Το συνηθίζει η δημοτική αρχή. Βάζει «όλα τα λεφτά» (μεταφορικά) για την απολογιστική συγκέντρωση που οργανώνει για τον Φεβρουάριο, με ομιλητή τον Δήμαρχο. Ο τελευταίος, μάλιστα, έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου όχι για κάποιο τοπικό ζήτημα, αλλά για να διαφημίσει τη συγκέντρωση.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια λαϊκίζουσα αντιστροφή: Αφού είμαστε οι (αποκλειστικοί) υπερασπιστές του λαού, η επανεκλογή μας είναι αναγκαία, συνεπώς αναγκαία είναι και τα προωθητικά μέσα της επανεκλογής αυτής. Ετσι, θέμα της επικοινωνίας είναι η ίδια η επικοινωνία. Το έχουν κάνει διάφοροι πολιτικοί οργανισμοί αυτό, ποικίλων ιδεολογιών, που όλες τους ταύτιζαν την παράταξη με τον λαό, άρα το συμφέρον του λαού με το συμφέρον της παράταξης.
ΓΙΑ να θεμελιωθεί σε καλύτερη βάση θα πρέπει να επινοηθεί και ο κατάλληλος αντίπαλος, με όρους μανιχαϊστικούς, Καλού- Κακού, άσπρου- μαύρου. Η δημοτική αρχή, και προσωπικά ο δήμαρχος, πολιτεύθηκαν πάνω στην κατασκευή αυτή από την πρώτη στιγμή, αλλά φαίνεται ότι σκοπεύουν να πάνε στην κάλπη κυρίως με αυτό το επιχείρημα. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας καλός άρχοντας που ωφέλησε τον λαό, άρα έθιξε τους κακούς, οι οποίοι φυσικά είναι εχθροί του λαού, και τον έβαλαν στο μάτι. Κοιμούνται και ονειρεύονται με σκοπό να τον εκπαραθυρώσουν ώστε να συνεχίσουν το φαγοπότι ή να αρχίσουν καινούργιο.
ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ την ερμηνεία αυτή, συκοφαντώντας επικριτές και αντιπάλους. Δεν υπάρχει κριτική, δεν υπάρχει διαφωνία, δεν υπάρχει πολιτικός συναγωνισμός και ανταγωνισμός. Υπάρχουν μόνο άνομα συμφέροντα, δόλιοι κλεπτοκράτες και άθλια ενεργούμενα.
ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ και χθες ο Κ. Πελετίδης. Οφείλει έναντι της δεοντολογίας και του δημοσίου συμφέροντος, ενδεχομένως και έναντι της δικαιοσύνης, σίγουρα όμως έναντι της αλήθειας, και αν δεν τον καλύπτουν αυτά, το οφείλει έναντι του λαού, να κατονομάσει: Ποιοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα αυτά; Τι ορέγονται; Ποιους μηχανισμούς ενεργοποιούν; Πώς σκοπεύουν να καταχραστούν πόρους και ευκαιρίες υπέρ της τσέπης τους;
ΓΕΝΝΑΙΟΙ άνθρωποι είναι εκεί στη Λαϊκή Συσπείρωση, ας μην τους πνίγουν άλλο τα βαριά μυστικά που δεν αποκαλύπτουν. Ωστε να δούμε εάν το πουκάμισο των καταγγελιών τους είναι γεμάτο ή αδειανό, ένα απλό, κακόγουστο σκιάχτρο, ένα παραμύθι για αφελείς.