Ο καιρός δεν ήταν απρόβλεπτος. Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν όμως σαν να μην έγινε, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις και σχόλια. Η «Π» έγινε δέκτης καταιγίδας τέτοιων παρεμβάσεων. Παράλληλα, όμως, απευθύνθηκε σε τρεις πρώην επικεφαλής του θεσμού και τους ζήτησε να αξιολογήσουν αυτά που έγιναν ή που δεν έγιναν…
Ο Δήμος Πατρέων μάλλον επιθυμεί να μην δώσει αφορμή για να συνεχιστεί η δημόσια συζήτηση για την τελετή έναρξης, καθώς φέρνει τα στελέχη του σε θέση άμυνας. Ακόμα και από πλευρές που δεν είναι εχθρικές απέναντι στη δημοτική αρχή.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας εκτίμησε ότι ο καρναβαλικός φορέας έχει απόλυτα την ευθύνη. «Δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να προβλέψεις ότι στις 19 Γενάρη μπορεί και να βρέχει» σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε ότι, «ο υπαινιγμός ότι αυτό ήταν σκηνοθετική ή καλλιτεχνική επιλογή κάνει τα πράγματα χειρότερα. Καμιά καλλιτεχνική αντίληψη δεν μπορεί να συγκρούεται με τη ματαίωση ενός καλλιτεχνικού γεγονότος». Πρόσθεσε, όμως, ότι οι εχθροί της δημοτικής αρχής «θα έλεγαν τα ίδια ακόμα και αν δεν έβρεχε».

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΗΓΗ