Στο κόκκινο τα κρούσματα της γρίπης. Δεκάδες είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά μεταξύ των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας. Σχεδόν 25 παιδιά αντιμετωπίζονται σε κάθε εφημερία του Καραμανδανείου ενώ στην παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακό που Νοσοκομείου χρειάστηκε να μπουν ακόμα και ράντζα στο διάδρομο για να χωρέσουν τα περιστατικά.
«Η Κλινική μας είναι γεμάτη και όσα δείγματα έχουμε στείλει για έλεγχο έχουν βγει θετικά στον ιό της γρίπης τύπου Α. Στην κυριολεξία αυτέ στις ημέρες τα περιστατικά που ήταν για νοσηλεία ήταν δεκάδες με αποτέλεσμα να γεμίσουν όλες οι κλίνες και να βάλουμε ακόμα και ράντζα σο διάδρομο για να καλύψουμε όλα τα παιδιά» μας είπε ο καθηγητής και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτή την περίοδο είναι σε έξαρση η γρίπη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς. Πρέπει να παρακολουθούν τα συμπτώματα και να είναι σε επικοινωνία με το γιατρό του παιδιού τους ώστε να προλάβουν τυχόν επιπλοκές».
Αντίστοιχη είναι η εικόνα που επικρατεί και στο παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής, το Καραμανδάνειο. «Σε κάθε εφημερία έρχονται στο νοσοκομείο μας 20 – 15 παιδιά με ιώσεις της εποχής και κυρίως με συμπτώματα γρίπης. Αρκετά από αυτά κάνουν εισαγωγή καθώς τα συμπτώματά τους επιμένουν και η αντιμετώπισή τους απαιτεί νοσηλεία» μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.