Από χθες ξεκίνησαν οι συζητήσεις στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επί των αξόνων συνεργασίας που μπήκαν στην προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο η αυριανή μέρα θα δείξει εάν τελικά ο σχεδιασμός αυτός θα υλοποιηθεί σε όλα του τα σημεία. Ειδικότερα αύριο θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών όπου θα γίνει η σχετική ενημέρωση και θα ληφθούν αποφάσεις. Επίσης αύριο θα γίνει συνάντηση της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τη διοίκηση του ΕΑΠ για να εξεταστούν οι συνθήκες συνεργασίας τους. Ο πρύτανης του ΤΕΙ Βασίλης Τριανταφύλλου εξέφρασε τις ενστάσεις του στη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείου για το διαμελισμό των Τμημάτων του ΤΕΙ ενώ αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου.
Υπενθυμίζουμε όπως έγραφε χθες η «Π» το υπουργείο Παιδείας μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για συγχώνευση με τα αντίστοιχα τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας άλλαξε σχεδιασμό και έβαλε στο πλαίσιο της συνεργασίας και το ΕΑΠ. Ετσι οι βασικοί άξονες προβλέπουν τα εξής:
  • ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΑΠ
    • Ολα τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ θα συγχωνευτούν με το ΕΑΠ με στόχο τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής.
  • 2Η ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
    • Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργηθεί δεύτερη Σχολή Επιστημών Υγείας η οποία θα απορροφήσει τα τμήματα: Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Οπτικής Οπτομετρίας.
  • ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργήσει στο Αγρίνιο Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στην οποία θα συγχωνευτεί και το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται εξελίξεις και στα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τα οποία θα μοιραστούν μεταξύ Πανεπιστημίου και ΕΑΠ.

 

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ