Την αμετροέπεια του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη τη γνωρίζουμε. Τις ακροδεξιές απόψεις του και τον ακατάσχετο λαϊκισμό του, επίσης. Δεν έχει άλλωστε δείξει κάτι άλλο μέχρι σήμερα. Ούτε πρόκειται. Μαθημένος να κραυγάζει και να απειλεί τους πάντες, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε όταν έχει εξουσία ή όταν νομίζει ότι βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Παρ’ όλα αυτά, η περίπτωσή του θα μας άφηνε παντελώς αδιάφορους, καθώς στην ελληνική κοινωνία συναντάς πολλούς σαν και αυτόν, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον είχε χρίσει αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, λέει ο λαός. Αν όμως φορέσει ράσα λάθος άνθρωπος, τίποτε καλό δεν θα προκύψει για την Εκκλησία και τη θρησκεία. Αυτή τη διαπίστωση δεν φαίνεται να την παίρνει, μέχρι στιγμής, υπόψη του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αδ. Γεωργιάδης μίλησε χθες στον ρ/σ News 247 και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του, όπως αυτή προκύπτει από τη δικογραφία, στην υπόθεση Novartis. Τι είπε; Τι άλλο θα μπορούσε να πει; Εκτόξευσε απειλές κατά της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη και των συνεργατών της που διερευνούν την υπόθεση.

Αν, λέει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ασκήσουν δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, θα κάνει προσφυγή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να κριθεί το αδίκημα παραγραμμένο. Και αφού κριθεί ως τέτοιο, θα μηνύσει τους δικαστικούς λειτουργούς -που του άσκησαν δίωξη- για κατάχρηση εξουσίας.

Δεν σχολιάζουμε, μολονότι έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης εστιάζει στην παραγραφή του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας και όχι στο αν διαπράχθηκε.

Το αφήνουμε στην κρίση σας. Εκείνο που προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη είναι οι απειλές κατά των δικαστών.

Και αυτές πριν ασκηθεί οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του. Ξέρει κάτι και αντιδρά ή οι απειλές του εκτοξεύονται για κάθε ενδεχόμενο; Από πού, άραγε, αντλεί αυτό το δικαίωμα;

Από τη θέση του στη Ν.Δ. ή από τη θέση της Ν.Δ., η οποία ως αξιωματική αντιπολίτευση ελπίζει να είναι αύριο κυβέρνηση; Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν μπορούν πλέον να σιωπούν και να τον καλύπτουν.

ΠΗΓΗ