Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ως ευκαιριακή την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά, καλούνται να δώσουν σήμερα Δευτέρα από την Πάτρα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη προερχόμενα από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή την σχετική πρόσκληση της νεοσύστατης «Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων», στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Το θέμα της συζήτησης στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στις 6:30 μ.μ. είναι η «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη». Ο κ. Παπαδημούλης θα παραμείνει στην Πάτρα και αύριο Τρίτη προκειμένου συζητήσει με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να προβάλει την υποψηφιότητά του.
«Στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο που διανύουμε και στους δρόμους που ανοίγονται, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού πόλου. Ενός πόλου που θα στηρίζει την πολιτική για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και θα συμπαρατάσσεται στην απόκρουση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της» δήλωσε χθες ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροαριστερές» ή ως «σοσιαλδημοκρατικές», δικαιώνοντας τον αυτοπροσδιορισμό τους, οφείλουν να αναζητήσουν συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ». Την εκδήλωση συντονίζει ο πρ. πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου της Πάτρας Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
>Επίθεση στο ΚΙΝΑΛ για «παιχνίδι εξουσίας με στόχο τις καρέκλες» έκανε μιλώντας χθες στην «ΠτΚ» ο συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» και πρ. μέλος της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας Κώστας Βουκελάτος. Σύμφωνα με τον κ. Βουκελάτο, το ΚΙΝΑΛ πρωτοστατεί στην προσπάθεια για το νέο κεντροαριστερό πόλο, έχοντας αδικαιολόγητα εξαιρέσει τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι σήμερα η μεγάλη δύναμη -πολιτικά- στον προοδευτικό χώρο.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Σχόλιο με αποδέκτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσεγγίζουν προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, έκανε προχθές Σάββατο το βράδυ από το Αγρίνιο, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κατακτήσει τον ιστορικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και επειδή ξέρει πως θα ηττηθεί, επιλέγει να προσπαθήσει να είναι αρχηγός της απέναντι πλευράς» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ενώπιον εκατοντάδων στελεχών του ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Ελλάδα. «Λέγε – λέγε ότι γίναμε κόμμα της Δεξιάς θα το πιστέψουμε και εμείς οι ίδιοι στο τέλος, αλλά το ΚΙΝΑΛ δεν δίνει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς που στα ψηφοδέλτιά μας βάλαμε δεξιούς. Παρ’ όλα αυτά φωνάζουν ότι δεξιοποιηθήκαμε» συμπλήρωσε, μιλώντας για «κυβερνητική προπαγάνδα» προς την Κεντροαριστερά.

 

ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ