Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν τονίζοντας ότι για ένα ακόμα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε μονομερώς χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων. Ενδεικτικά υπενθυμίζουν ότι οι καιρικές συνθήκες από την άνοιξη και μετά στη χώρα μας δεν ευνοούν την παραμονή των μαθητών στο σχολείο της μεσημβρινές ώρες. Ακόμα και τώρα που το σχολείο ξεκινάει στις 8.15, τη θερινή περίοδο οι μαθητές μετά τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώνονται με πολλή δυσκολία.
Ανησυχία υπάρχει και μεταξύ των γονέων με δεδομένο ότι το πρωί φεύγουν για τις εργασίες τους και επομένως θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπο φύλαξης των παιδιών τους και μεταφορά τους στο σχολείο.
Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται εντός της εβδομάδας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις καθώς, όπως ανέφερε, αναμένει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που συνέστησε. Ωστόσο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει μέχρι στιγμής και η λήξη του σχολικού ωραρίου να μετακινηθεί 45 λεπτά αργότερα.

 

Της
ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ