Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό των αιτιων που οδήγησαν στον αιφνίδιο θάνατο του 25χρονου πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά. Η οικογένεια όλο το προηγούμενο διάστημα και για όσο απαιτηθεί έχει μπει στη διαδικασία να κάνει εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποιο σπάνιο καρδιολογικό νόσημα που να οδήγησε στο θάνατο το νεαρό αθλητή. Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν παραγγελθεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Ο εύζωνας απο την Πάτρα άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Φεβρουαρίου, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες ανάνηψης, που έγιναν μέσα στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς όπου ξεκουραζόταν, μετά την υπηρεσία του. Προς το παρόν, και μετά την ιατροδικαστική εξέταση για τον ξαφνικό του θάνατο, δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του Χρήστος Θωμάς στην εφημερίδα Πελοπόννησο:

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η εκπαίδευση των Ευζώνων είναι απαιτητική, όμως είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις καρδιάς. Το παιδί ήταν αθλητής και είχε υποβληθεί στην Πάτρα πολλές φορές σε καρδιολογικές εξετάσεις και τεστ αντοχής. Εξετάσεις που επανέλαβε και κατά την κατάταξή του στο Στρατό αλλά και για την Προεδρική Φρουρά.

Το Ωνάσειο είναι το μοναδικό κέντρο που ίσως μπορεί να δώσει απάντηση, αν υπάρχει πάθηση που μπορεί να επέφερε τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού μου. Προσφερθήκαμε μάλιστα εθελοντικά, τόσο εγώ όσο και ο ανήλικος αδελφός του, προκειμένου να γίνουν κάποιες ειδικές εξετάσεις.

Το ίδιο θα γίνει και από την πλευρά της οικογενείας της συζύγου.

Εστιάζουμε στην καρδιά, καθώς το παιδί παραπονέθηκε τις τελευταίες ημέρες για κάποια κόπωση, την οποία βέβαια εμείς συνδέσαμε με την αυστηρή εκπαίδευση, καθώς το παιδί μας δεν είχε ποτέ παρουσιάσει κάτι το οποίο θα έπρεπε να μας υποψιάσει.

Απλά τις συγκεκριμένες ημέρες που μας παραπονέθηκε, είχε κάνει μόνο δύο βάρδιες στον Αγνωστο Στρατιώτη. Γι’ αυτό, και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση μιας ανεξήγητης αιτίας κόπωσης, μπορούμε να στραφούμε σε αυτή τη φάση.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε, ώστε να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις. Τόσο εγώ όσο και το παιδί μου, με αφορμή και το γεγονός ότι ήταν αθλητής, κάναμε συχνά ελέγχους καρδιάς. Είχα και, παρά το τραγικό συμβάν, συνεχίζω να έχω θετική άποψη για την πρόληψη υγείας. Είναι σημαντικό να πιστοποιηθεί το πρόβλημα, σε βάθος γενεών, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας προς αυτή την κατεύθυνση, να μην χάσει τη ζωή του άλλος νέος ή αθλητής με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει ο κ.Θωμάς.

ΠΗΓΗ