Νέος κύκλος αναστάτωσης για τον ΕΕΣ. Μετά την αναβολή των εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου η κεντρική διοίκηση ζήτησε προχθές την αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων μελών στον οργανισμό.
Κι αυτό παρ’ ότι η ίδια είχε δώσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής εγγραφής παρά τις αντίθετες φωνές που είχαν ακουστεί, κυρίως από τον πρόεδρο του τμήματος Πάτρας Γιώργο Νιάρο ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε στηρίξει τη διαδικασία της αυτοπρόσωπης εγγραφής.
Αγνωστο για ποιους λόγους η ίδια διοίκηση άλλαξε προχθές την απόφασή της και υποβάλλει σε νέο κύκλο ταλαιπωρίας τους εθελοντές ζητώντας μετά την ηλεκτρονική τους εγγραφή να περάσουν και οι ίδιοι από τα κατά τόπους τμήματα.
Το γεγονός της αναιτιολόγητης αναβολής των εκλογών σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση για την εγγραφή των μελών έχει προκαλέσει εκνευρισμό και έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των εθελοντών. Κι αυτό διότι, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, αντί να γίνεται μία υγιής προσπάθεια εξυγίανσης και επαναφοράς της ομαλής λειτουργίας του ΕΕΣ, εξελίσσονται γεγονότα που επιβαρύνουν περαιτέρω το υπάρχον κλίμα.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται, παρά την πολυετή προσφορά τους στον εθελοντικό οργανισμό, να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συμβαίνουν.
Ολα αυτά οφείλει να τα λάβει υπ’ όψιν η κεντρική διοίκηση και να τηρήσει τις αποφάσεις που έχει λάβει αποφεύγοντας νέες εντάσεις και δημιουργίες μετώπων.
Υπενθυμίζουμε ότι ως νέα ημερομηνία γενικής συνέλευσης και εκλογών έχει οριστεί η 31η Μαρτίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου.
Ενδεικτική είναι η επιστολή των εθελοντριών του τοπικού παραρτήματος του ΕΕΣ Λίνας Οικονόμου και Αμαλίας Κωνσταντακοπούλου προς τον πρόεδρο του κεντρικού ΔΣ του οργανισμού Ανδρέα Μαμαντόπουλο.
«Με λύπη ενημερωθήκαμε την αναβολή των προγραμματισμένων εκλογών του ΕΕΣ που είχαν προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου.
Για τις εκλογές αυτές η προκήρυξη ανέφερε δύο τρόπους εγγραφής νέων μελών.
1. Αυτοπροσώπως στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού.
2. Ηλεκτρονικά πληρώνοντας τα 20 ευρώ σε λογαριασμό τραπέζης.
Την προηγούμενη εβδομάδα το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΣ υποχρεώνει όσους έγιναν μέλη ηλεκτρονικά (καθ’ όλα νόμιμο) να παρουσιαστούν στα γραφεία του ΕΕΣ. Να κάνουν τι; Στοιχειώδης σεβασμός στην προσωπικότητα του καθενός μας δεν βλάπτει. Ο ΕΕΣ υφίσταται από τις χιλιάδες των εθελοντών που προσφέρουν τεράστιο έργο σε πανελλαδικό επίπεδο και κανείς δεν νομιμοποιείται να τους εμπαίζει και να τους χρησιμοποιεί.
Η επιστολή αυτή θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο διότι δικαιούνται οι συμπολίτες μας να μάθουν την αλήθεια αλλά και τη διαφωνία μας σχετικά με τα όσα εξελίσσονται στον εθελοντικό φορέα που έχουμε ενταχτεί με μοναδικό σκοπό την προσφορά στον άνθρωπο».

 

Μαρίνα Ριζογιάννη