Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή. Το θέμα που κυριαρχεί είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ που θα δούμε το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί ένα προσχέδιο.
Ετσι, και φέτος θα έχουμε το τριήμερο Jazz +Πράξεις στις 6, 7 και 8 Ιουνίου, μία από τις πλέον επιτυχημένες ενότητες του Διεθνούς Φεστιβάλ, που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών Πατρινών.
Και μετά την σκυτάλη παίρνει η λαϊκή και παραδοσιακή μουσική με δύο εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε αντίστοιχα όργανα. Συγκεκριμένα, η πρώτη έχει τίτλο «Το μπουζούκι χθες και σήμερα» και θα φιλοξενηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Δύο μέρες αργότερα, στον ίδιο χώρο ο τίτλος της εκδήλωσης θα αλλάξει λίγο και θα δούμε «Το κλαρίνο χθες και σήμερα» με τους Πέτρο – Λούκα Χαλκιά, Νίκο Φιλιππίδη, Γιώργο Κοτσίνη και Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, σε μια παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου θα φιλοξενηθεί η ενότητα «Παιδί και Τέχνη» που θα περιλαμβάνει κουκλοθεατρική παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο, «Το βιβλιόδεντρο του μαγικού κήπου», την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα» με τον Τάσο Ιωαννίδη, προβολή ταινίας αλλά και τις παραστάσεις «Το γαλάζιο πουλί» του Μώρις Μαίτερλινγκ από το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ.

 

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αναλυτικά στην “πτΔ”