Μονοπωλεί την επικαιρότητα η εκτέλεση εισβολέα στην Κόρινθο από πατέρα δυο ανηλίκων παιδιών. Και δυστυχώς η προσέγγιση γίνεται με μία άκρως ρατσιστική διάθεση, επειδή οι εισβολείς έτυχε να είναι Ρομά. Ακολούθησαν και τα επεισόδια που όξυναν αυτό το συναίσθημα. Εδώ λοιπόν χάνουμε την ουσία πίσω από άναρθρες κραυγές. Και η ουσία είναι ότι ένας πατέρας ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι του μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του και αντιλαμβάνεται απόπειρας εισβολής, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι εισβολείς θέλουν να κλέψουν δυο κοτόπουλα ή να βιάσουν την μάνα των παιδιών του μπροστά στα μάτια τους και να τον δολοφονήσουν.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν δεν έχει σημασία εάν ο εισβολέας είναι Ρομά, Γεωργιανός, “γνήσιος και Άρειος έλληνας” ή Βορειοκορεάτης. Εκείνη τη στιγμή ο πατέρας είναι υποχρεωμένος να υπερασπίσει με όλα τα μέσα την οικογένεια του. Και προφανώς οι επιτιθέμενοι δεν θα κάτσουν να τους κάνει σωματικό έλεγχο, ούτε έλεγχο προθέσεων. Για να δει εάν κρατούν κουταλάκι του γλυκού η καλάσνικοφ, εάν θα αρκεστούν σε δυο κατοστάρικα ή εάν θα “γλεντήσουν” πάνω στα κορμιά των παιδιών και της γυναίκας του.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, δεν έχει σημασία η νομοθεσία αλλά η προστασία των ψυχών που έφερες στην ζωή. Με αυτή ακριβώς τη λογική πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Και επειδή οι εισβολές σε σπίτια έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας τα τελευταία 20 χρόνια, ας ξυπνήσουν και οι νομοθέτες και ας ευθυγραμμίσουν τη νομοθεσία με αυτή πολλών πολιτειών της Αμερικής. Της δημοκρατικής και ελεύθερης Αμερικής. Που πολύ απλά δίνει το δικαίωμα στον πατέρα να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο τον εισβολέα, χωρίς να έρευνα εάν ο εισβολέας είχε νυχοκόπτη ή Ούζι. Μοναδική προϋπόθεση που έβαλε ο σοφός αμερικανός νομοθέτης, είναι να μην γνωρίζει ο ιδιοκτήτης τον εισβολέα.

ΠΗΓΗ