Κύριε δήμαρχε,
Αλήθεια, ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος ενός δημάρχου σε μια μεγάλη πόλη σαν την Πάτρα;
Αυτή η πόλη, όταν αποφασίσατε να γίνετε δημότης της και να ζήσετε σ’ αυτήν, σας καλωσόρισε και σας δέχτηκε ως άνθρωπο και ως επιστήμονα, όχι ως πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ.
Στη συνέχεια όμως κύριε Πελετίδη μέσα από την έντονη πολιτική σας δράση, δείξατε και την κομματική σας ταυτότητα. Παρ όλα ταύτα η πόλη και οι πολίτες σας δέχτηκαν, γιατί είναι μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική χωρίς να εξετάζει από πού ήρθατε και τι απόψεις εκφράζετε.
Οι πολίτες επέλεξαν για δήμαρχο τον άνθρωπο και επιστήμονα Πελετιδη, ελπίζοντας ότι θα προσφέρει κάτι διαφορετικό, κάτι που θα δώσει στην Πάτρα αυτό που της αξίζει και ΟΧΙ το βαθιά πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ που θα γυρίσει την πόλη πίσω στα κομμουνιστικά ιδεώδη.
Ακόμα και στον λόγο σας αναφέρεστε περισσότερο σαν κομματικό στέλεχος και όχι σαν δήμαρχος της 3ης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα.
Αν κάποιος πολίτης ή οποιοδήποτε στέλεχος άλλης παράταξης εναντιωθεί ή εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική σας, αμέσως τον χαρακτηρίζετε «δεξιό», καπιταλιστή, φασίστα ή ό,τι άλλο προστάζει το ΚΚΕ.
Γιατί κύριε δήμαρχε;
Κύριε Πελετιδη, πρέπει να καταλάβετε ότι είστε δήμαρχος όλων των πολιτών ανεξαρτήτως «χρώματος» καθώς και των επισκεπτών που τιμούν αυτή την όμορφη πόλη ΚΑΙ όχι να ενεργείτε κατά το δοκούν, των κομματικών σας απόψεων.
Θεωρώ ανεπίτρεπτο να αναρτάτε πολιτικό πανό σε δημόσιο κτίριο και να δηλώνετε ως ανεπιθύμητο έναν άνθρωπο-αθλητή-ποδηλάτη που με την παρουσία και την συμμετοχή του, τιμά την πόλη, τη διοργάνωση αλλά και την ιστορική Αγία Λαύρα, προσάπτοντας το επιχείρημα ότι
είναι Αμερικανός πρέσβης ΑΡΑ αντίθετος με τις κομματικές σας πεποιθήσεις.
Το ότι μπορεί να είναι για εσάς πολιτικά ανεπιθύμητος δεν σημαίνει ότι είναι και για το σύνολο των πολιτών.
Εσείς Κύριε Πελετίδη, είστε δήμαρχος σήμερα, αύριο μπορεί να είστε κάπου αλλού, όμως η πόλη αυτή και οι πολίτες θα παραμείνουν, θα εργάζονται και θα μοχθούν καθημερινά για το καλύτερο, οπότε αφήστε τα προσωπικοκομματικα τερτίπια και ασχοληθείτε με τα σοβαρά θέματα για τα οποία δεσμευτήκατε.
Δυστυχώς τέτοιες πράξεις δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και σεβασμού έναντι των πολιτών και συνανθρώπων σας, λυπάμαι πολύ γι αυτό.
Με το θάρρος της γνώμης μου και τον σεβασμό στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αγάπησα και τιμήθηκα από τους συμπολίτες μου ως Ανθρωπος.
Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος