Προς Μ. Ριζογιάννη και Κ. Μάγνη,

 

Αγαπητοί,
Μετά το σημερινό εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για το γενικό θέμα που αφορά την εκλογική διαδικασία του ΕΕΣ, σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας και τα εξής, ως συνέχεια των δεδομένων που παραθέσατε.
Η εκλογική διαδικασία της 31ης/3/2019, ό,τι προηγήθηκε και ό,τι θα ακολουθήσει, ήταν ένα τεράστιο άλμα αυτοπροσδιορισμού του ΕΕΣ, που καλείται να εκσυγχρονισθεί χωρίς να χάσει τα θετικά της ιστορίας και της λειτουργίας του.
Δυστυχώς, σε σχέση με τον στόχο, όλα έγινα γρήγορα και χωρίς την απαραίτητη ωρίμανση και επομένως έγιναν λάθη διαδικασίας αλλά και ουσίας, όπως σωστά τα σκιαγραφήσατε.
Η ζωή όμως έχει δείξει ότι όλα αυτά ξεπερνιούνται, εφόσον η πορεία του «ασθενούς» έχει πλέον θετική εξέλιξη. Περί αυτού πρόκειται.
Ηταν εν πολλοίς αναμενόμενο, κομματικοί χώροι να προσπαθήσουν να καλύψουν τον ζωτικό χώρο του Ερυθρού Σταυρού, μόλις φάνηκε ελεύθερος και πρόσφορος. Εν τέλει αυτή είναι η δουλειά τους και συνήθως αυτό δεν γίνεται με κομψό τρόπο.
Το να τριπλασιάζονται (!!) οι εγγραφές στις 3 τελευταίες ημέρες της εκπνοής της προθεσμίας, φανερώνει σχέδιο, μεθόδευση και στόχο άλωσης. Η ταυτοποίηση -αν και είχα αντιταχθεί ευθέως, θεωρώντας ότι προσέβαλε τα νέα μέλη- εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι έσωσε κάπως την κατάσταση. Οι πιο πολλοί από όσους στρατεύθηκαν, δεν ήρθαν. Ο εθελοντισμός για μένα νίκησε.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα κρίσιμα επετεύχθησαν :
1) Εγιναν οι εκλογές, κάτι που μέχρι τελευταία στιγμή -μην το ξεχνάμε- πολλοί αμφισβητούσαν.
2) Οι εκλογές έγιναν σε όλη την Ελλάδα με άψογη διαδικασία, ουδείς αμφισβήτησε τα αποτελέσματα.
3) Ο «λαός» του Ερυθρού Σταυρού έστειλε ηχηρό μήνυμα, στερώντας αυτοδυναμίες και υποχρεώνοντας το νέο ΚΔΣ σε συγκλίσεις και συνθέσεις.
Τώρα πλέον, είναι ευθύνη του κινήματος να διαχειρισθεί σωστά τα αποτελέσματα για ένα δημιουργικό αύριο. Και κυρίως να υποδεχθεί τα νέα μέλη και να τα πείσει να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν τον Ερυθρό Σταυρό, τη μεγαλειώδη ιδέα του και το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του.
Αυτός είναι ο στόχος του Περιφερειακού Τμήματος της Πάτρας, να πάμε όλοι μαζί, το νέο ΔΣ, τα νέα και παλαιά μέλη και κυρίως οι εθελοντές μας, πιο μπροστά και πιο ψηλά.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιώργος Νιάρος