Όλα έτοιμα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα σοσιαλιστικό ή κεντροαριστερό όπως αρέσκονται να λένε.

Στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου διοργανώνεται Πανελλαδική Συνάντηση για «Μία Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη» όπως λένε, με ηγέτιδα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος αυτής της κίνησης που θα σηματοδοτήσει και την γενέθλια ημέρα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» είναι φυσικά η προσέλκυση εκλογικής πελατείας.

Εκτός όμως από αυτό στόχος είναι και ο διεμβολισμός του ΚΙΝ.ΑΛ και το να δοθεί έμφαση στο δίπολο «πρόοδος-συντήρηση». Όπου «πρόοδος» θα εννοείται μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνάντηση θα γίνουν τοποθετήσεις από στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και από ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί του. Όπως τον Γιάννη Ραγκούση, τον Στέφανο Τζουμάκα, τον Νίκο Μπίστη, την Λούκα Κατσέλη και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που είναι ήδη υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (Διοικητικής Ανασυγκρότησης). Ενδιαφέρον θα έχουν οι τοποθετήσεις του Κουτσονάσιου Χρήστου από το «ΠΡΑΤΤΩ» και του Γιώργου Παναγιωτόπουλου από την «Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία». Ο πρώτος εκπροσωπεί την κίνηση του Νίκου Κοτζιά που έχει διαφωνίες σε καίρια ζητήματα με τον Τσίπρα, όσο για τον δεύτερο να δούμε τι θέση θα πάρει σχετικά με την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα τα άλλα, εθνικά ζητήματα, σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και Σύμφωνα Συμβίωσης σίγουρα συμφωνεί. Με όλες του τις κινήσεις ο Τσίπρας προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου για να κοροϊδέψει ακόμη μία φορά τον ελληνικό λαό.  …

ΠΗΓΗ