Πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι στη συγγραφή της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία είπε συντριπτικό «ΟΧΙ» στο σχέδιο Γαβρόγλου, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των δημοσιογράφων έφτανε από το σχέδιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό σημαίνει ότι η χθεσινή 6ωρη συνεδρίαση της Συγκλήτου επί της ουσίας, δεν επηρεάζει την υπουργική απόφαση. Επομένως, ουδόλως απασχόλησε τον υπουργό Παιδείας η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με την οποία 23 μέλη είπαν «όχι» στο σχέδιο, 10 είπαν «ναι» και ένα μέλος ψήφισε λευκό.
Η δημοσιοποίηση του σχεδίου Γαβρόγλου, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης της Συγκλήτου έδειξε την απόλυτη αδιαφορία έναντι της αρνητικής ψήφου της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Συγκλήτου.
Βέβαια όπως δήλωσε στην «Π» η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου «η Σύγκλητος εξέφρασε την άποψή της σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Για να γίνει ένας καινούργιος νόμος δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου κατά τη δική μας νομική υπηρεσία και κατά τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου. Η κάθε πολιτική ηγεσία αποφασίζει και κάνει έναν νόμο και είναι πολιτική της επιλογή».

 

Της
ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ