Ολο και περισσότερο ακούγεται και όλο και περισσότερο το επεξεργάζονται στην ΕΠΟ. Πρόκειται για το σχέδιο που ετοιμάζουν αναφορικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά τις ομάδες της Αχαΐας με θετικό πρόσημο.
Τα πάντα είναι σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση των Κατηγοριών την οποία προωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Τι επεξεργάζονται οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας; Ενα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει 10 Ομίλους στη Γ’ Εθνική από τη νέα περίοδο σε σχέση με τους 8 που είναι τώρα! Αν ισχύσει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι:
– Υποβιβάζονται δύο ομάδες από τον 6ο Ομιλο, ο οποίος έχει 13 σωματεία. Δηλαδή, ο Παναιγιάλειος σίγουρα και πιθανότατα ο Πανμοβριακός εξασφαλίζουν την παραμονή τους! Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Φοίβος Κρεμαστής, αλλά η ομάδα του Ριόλου έχει ένα προβάδισμα τριών βαθμών.
– Υποβιβάζονται τρεις ομάδες από τα πλέι άουτ της Α’ Κατηγορίας και όχι 4 ή 5 που ισχύει αυτή τη στιγμή.
– Η συγκεκριμένη απόφαση δεν επηρεάζει την άνοδο των πρωταθλητών των ΕΠΣ, αφού έτσι κι αλλιώς θα ανέβει ένας από κάθε Ενωση, που θα πάρει μέρος κανονικά στη νέα διευρυμένη Γ’ Εθνική.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ
ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ
Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες της Αχαΐας δεν το ακούν για πρώτη φορά. Πριν από δέκα ημέρες περίπου είχαν πάρει τα μηνύματα από την ΕΠΟ ότι μπορεί να αλλάξει τελείως το σκηνικό και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχε στις συζητήσεις, ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ.
Γνώριζαν από πρώτο χέρι και μέσα από την Ομοσπονδία το ενδεχόμενο αυτό, προκειμένου να προετοιμαστούν και να μην τους έρθει χωρίς προειδοποίηση. Για ευνόητους λόγους, δεν διέρρευσαν τίποτα στους ποδοσφαιριστές τους, αλλά τώρα πλέον κυκλοφορεί και έχει γίνει γνωστό.
ΕΤΣΙ ΤΟ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ
Και οι άνθρωποι του Παναιγιαλείου ήταν ενήμεροι, αλλά και οι άνθρωποι του Πανμοβριακού. «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Θέλουμε να τερματίσουμε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, προκειμένου να μην στηριζόμαστε σε σενάρια», έλεγε ο πρόεδρος του Παναιγιαλείου, Δημήτρης Μπαλαφούτης, ενώ ο πρόεδρος του Πανμοβριακού, Δημήτρης Σπυρόπουλος, τόνισε: «Το γνωρίζαμε ως σενάριο. Να σας πω την αλήθεια, δεν το σκέφτομαι καν. Αν έρθει, ήρθε. Αν δεν έρθει, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να είμαστε έτοιμοι την επόμενη σεζόν».
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
Οπως γράψαμε και παραπάνω, όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση και σίγουρα παίζει ρόλο και το προεκλογικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί.
Οσο για το πότε θα γνωρίζουμε; Δεν μπορεί κανείς να το προσδιορίσει χρονικά. Μόλις δείτε ότι η ΕΠΟ προγραμματίσει ΔΣ, τότε θα ανακοινωθεί εφόσον έχει αποφασιστεί.
Δεν μπορεί όμως να αργήσει πολύ. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου και το πιθανότερο είναι θα γνωρίζουν μέχρι τότε τι μέλλει γενέσθαι.
Πρακτικά, αν ανατραπεί όλο το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημαίνει ότι ο Παναιγιάλειος παραμένει στη Γ’ Εθνική, ενώ πολλές πιθανότητες έχει και ο Πανμοβριακός που είναι μπροστά από τον Φοίβο κατά τρεις βαθμούς.
ΑΝΑΠΤΕΡΩΘΗΚΑΝ
ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ
Δεν είναι μόνο οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που ευνοούνται με το σχέδιο της ΕΠΟ, αν τελικά υλοποιηθεί. Το Ζαβλάνι/Αίας και το Δρέπανο που κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό από την Α’ Κατηγορία, βλέπουν τις ελπίδες τους να αναπτερώνονται, αλλά και οι υπόλοιπες που βρίσκονται από πάνω τους, είναι πιο άνετες. Αλλο να «πέσουν» τρεις ομάδες και άλλο τέσσερις ή πέντε. Οπότε, και αυτές οι ομάδες περιμένουν πώς και πώς τα χαρμόσυνα νέα από την Αθήνα.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ
ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ
Στην ΕΠΣΑ είναι επιφυλακτικοί για το θέμα και περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. «Είναι σκέψεις που κάνει η ΕΠΟ, εφόσον προχωρήσει η αναδιάρθρωση με συγκεκριμένο τρόπο. Περιμένουμε…», έλεγε ο πρόεδρος της Ενωσης, Αγγελος Δανιήλ.
Πάντως, αυτό που πριν από λίγο καιρό ήταν μόνο φήμες, έφτασε στο σημείο να συζητείται από στελέχη της Ομοσπονδίας και μάλιστα διατυπώνοντας συγκεκριμένες σκέψεις, όπως για παράδειγμα, να υποβιβαστούν δύο ομάδες από τον «δικό» μας Ομιλο και τρεις από τους Ομίλους των 14 ομάδων.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο στο τραπέζι, τίποτα δεν αποκλείεται. Εκτός από τον Παναιγιάλειο και τον Πανμοβριακό, το συγκεκριμένο σενάριο αφορά τουλάχιστον άλλες 11-12 ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση – παραμονή.